Това се посочва в част от статия във френското издание

...
Това се посочва в част от статия във френското издание
Коментари Харесай

Le Monde: Въпреки че води, трудно ще е за Борисов да сформира коалиция

Това се показва в част от публикация във френското издание Le Monde. Редица интернационалните медии наблюдават от близко изборните процеси у нас, които се организират след бурните митинги през миналото лято.

Ето и целият материал:

Според това, което все още демонстрират данните на социологическите организации, консервативният министър председател на България Бойко Борисов печели изборите на 4 април. Очаква се 61-годишният политик, който е на власт от 2009 година съвсем без спиране, да получи към 25.7% от гласовете. Значителна преднина има ГЕРБ пред дългогодишния си конкурент в лицето на Българската социалистическа партия. Левицата се срина до 15.1% и се подреди трета, съгласно данните на “Галъп Интернешънъл”.

Но държавният шеф с тип на телохранител, завещание от предишното му като служител на реда и каратист, падна с повече от 7 пункта спрямо резултатите на парламентарните избори през 2017 година Партията регистрира най-ниския си резултат от дванадесет години насам. Нещо повече - Борисов ще се сблъска с компликации при сформирането на съдружно държавно управление в изискванията на нажежена политическа конюнктура, каквато не е имало в страната.

Няколко групи, които бяха на върха на антиправителствения яд по улиците на страната през миналите месеци, получиха изненадващи резултати и реализираха пробив. Такъв да вземем за пример е казусът с телевизионната звезда Слави Трифонов, който се подрежда втори с 16.2% от гласовете. Резултатите са по-високи от предстоящото, макар че гласуването се организира в разгара на трета вълна от COVID-19.

Лидерът на ГЕРБ господин Борисов се пробва да се задържи на власт още откогато през юни предходната година се появиха скандални фотоси, на които той се вижда да спи гол до револвер и 500-еврови банкноти.

“За пети следващ път печелим избори”, съобщи той по време на едно неподготвено включване онлайн във Фейсбук късно в неделя. Под падащия сняг и на фона на джипа, зад чийто волан обича да стои Борисов и да инспектира България, министър председателят предложи мир с опозицията. Призова на напред във времето да излязат специалистите, които да преведат страната през рецесията до декември месец.

“Уморен съм да нося отговорност”, уточни Борисов и посочи своя опит.

С едвам 60 от 240 места в Народното събрание обаче водачът на ГЕРБ несъмнено е надалеч от болшинството и ще бъде много мъчно да откри съдружници измежду партиите, които сигурно влизат в идващото национално заседание. Единственият оживял съдружен сътрудник от предходното ръководство (ВМРО) може да не прескочи 4-процентовата преграда.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР