Това съобщиха от пресцентъра на президентствотоСъс свой указ на основание

...
Това съобщиха от пресцентъра на президентствотоСъс свой указ на основание
Коментари Харесай

Президентът подписа указа за освобождаването на Гешев

Това оповестиха от пресцентъра на президентството

Със собствен декрет на съображение член 129, ал.3, т.5 от Конституцията, президентът Румен Радев освободи през днешния ден Иван Гешев от длъжността основен прокурор на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на президента.

Отстраняването на Гешев ще стане факт с публикуването на президентски декрет в " Държавен вестник ", чийто идващ брой излиза на следващия ден.

72 часа откакто 16 от кадровиците споделиха " да " на предлагането за предварително преустановяване мандата на основния прокурор, ерата " Иван Гешев " в държавното обвиняване завърши. В средата на 7-годишния му мандат поради израза " политически отпадък ", употребен от него по отношение на депутатите у нас, съобщи Нова тв.

Сега най-спешното решение, което Пленумът на Висш съдебен съвет би трябвало да вземе е кой краткотрайно да застане отпред на прокуратурата. На този стадий членовете на Съвета са разграничени - дали е някой от заместниците на Иван Гешев, каквато е нормалната процедура до момента, или да се търси различен обвинител.

В оптимално къс период кадровиците би трябвало да открият и процедура по желание на нов основен прокурор. Тя ще отнеме към 2 месеца. Юристи обаче разясняват, че поради множеството кавги, свързани с този Висш правосъден съвет, е допустимо идващият основен прокурор да бъде определен от новия кадрови орган който към този момент не е ясно по кое време ще бъде определен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР