Това са последните секунди от финалите на НБА. Часовникът стига

...
Това са последните секунди от финалите на НБА. Часовникът стига
Коментари Харесай

Незачетеният гол на Реал крещи, че правилото за край на мача трябва да се прегледа

Това са последните секунди от финалите на НБА. Часовникът стига до 0,0 и разликата е една точка сред двата отбора, само че играта продължава, защото Голдън Стейт Уориърс са покрай коша и може да извърнат. Битката в Медисън Скуер Гардън приключва и гонгът удря за 12-ия рунд, само че реферът отхвърля да спре стремежа на Александър Усик, откакто украинският боксьор е подел самодейността против своя противник.

Остава една обиколка от Световния шампионат във Формула 1 и всичко решава титлата, само че шефът на надпреварата отхвърля да развее карирания байрак, защото вторият зад него е прекомерно близо. След спорния завършек на сезон 2021-а, може би това не е най-хубавият образец.

Тези условия са неуместни, ясно е. Всеки главен спорт има ясни правила за край, без значение дали е изминал часовника за игра, стигнали са финалната точка или е последният миг. Те са справедливи, само че не и субективни.

Футболът е изключение и последните моменти от равенството на Реал Мадрид против Валенсия (2:2) в събота против Валенсия разкриват това му ограничаване.

Реферът Хил Мансано даде седем минути добавено време, през което две от тях не се игра заради закъснение, което разглеждаше евентуална дузпа за Валенсия от ВАР. Това закъснение значеше, че мачът следва да продължи до 99-ата минута, когато Лука Модрич извърши корнер за " лос меренгес ".

Реферът Мансано даде сигнал, че това ще бъде последният епизод от дуела. Валенсия почисти, само че единствено до дъгата на наказателното поле, където Браим Диас се приготви да центрира назад топката, когато Мансано свири край. Секунда по-късно той подаде, когато Джуд Белингам вкара гол с глава и никой не беше спрял игра от футболистите.

Играчите на Реал потеглиха да се радват и смятаха, че са крайният победител на " Местая ", само че реферът беше безапелационен – няма гол. Белингам се затича към рефера дружно с капитана Дани Карвахал, Винисиус Жуниор, Хоселу, Андрий Лунин и Антонио Рюдигер.

The conclusion of the Valencia and Real Madrid match descends into chaos as Los Blancos' 99th-minute goal is disallowed due to the referee's whistle!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР