Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев се разграничи от скандала с

...
Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев се разграничи от скандала с
Коментари Харесай

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса Корал

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев се разграничи от абсурда с следствието на " Биволъ " за вероятно подаване на подправени документи за отписването на Кирил Петков от сдружението " Да запазим Корал " преди назначението му за длъжностен министър през 2021 година

" По никакъв метод не съм бил замесен в отписването на Кирил Петков от управителните органите на " Да запазим Корал ". За самото съдружие съм работил по други проблеми преди този момент, само че съответно по този не съм взел участие по никакъв метод ", споделя Минчев пред БНР.

Той показва, че е щял да каже същото, " в случай че ме бяха попитали сътрудниците Ви от " Биволъ ".

Името на Минчев беше намесено в абсурда от Асен Йорданов ( " Биволъ ", също част от управителния съвет на " Да запазим Корал " ) в изявление за bTV.

В него той споделя, че по метаданните " излизат съставители на файлове от тази поредност Лена Бориславова и нейният сътрудник Никола Минчев ".

По това време те са работили като юристи в адвокатската фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ".

Йорданов показваше метаданни на файл - декларация за правота на декларираните за регистриране условия. Като създател на текстовия документ, на който е записана декларацията, се показва " Никола Г. Минчев ". Документите са импортирани от Лена Бориславова в Агенцията по вписванията през май 2021 година

От " Да запазим Корал " настояват, че са разбрали през лятото на 2022 година, т.е. с една година забавяне. Сигнал до прокуратурата е импортиран чак през лятото на 2023 година

В неделя Лена Бориславова споделя пред bTV, че " по никакъв метод не се тормози от инспекция, обвързвано с това общо заседание и ще спомага да излезе истината ".

Тя твърди още, че не е търсена от органите на реда - а прокурорската инспекция е формирана през август 2023 година

От Софийската районна прокуратура се намесиха в проблема, като оповестиха, че са разпитали " 10 очевидци ", само че не излиза наяве кои са те. Не се отхвърля и информацията на Лена Бориславова, че самата тя не е викана да дава пояснения, в случай че главните обвинявания на жалбоподателите са против нея.

" В хода на следствието са открити данни за осъществяване и на други документни закононарушения – сформиране и потребление на неистинен документи, показани пред Агенция по вписванията. В тази връзка предстоят и още разпити на лица, имащи отношение към осъществените дейности, както и приобщаване на техни сравнителни мостри на подписи и почерк ", написа в информацията.

Все още следва да се изготви съдебно-графическа и техническа експертизи и едвам по-късно ще стане ясно дали има данни за осъществено закононарушение.

Именно забавянето на прокуратурата по случая беше посочено като претекст от " Биволъ " за изнасянето на данните с толкоз огромно закъснение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР