Това са първите избори, при които белите мъже не бяха

...
Това са първите избори, при които белите мъже не бяха
Коментари Харесай

За първи път белите мъже не бяха мнозинство сред кандидатите на демократите в САЩ

Това са първите избори, при които белите мъже не бяха болшинство измежду претендентите за места в Камарата на представителите от Демократическата партия.

Това разкри американският публицист и анализатор Рон Браунщайн пред Си Ен Ен.

Междинните избори през 2018 година бележат огромни промени - за първи път дами мюсюлманки стават американски конгресмени; определен е рекорден брой жени; определен е губернатор, който е открит гей и за първи път в историята на Съединени американски щати бяха определени дами индианки.

Докато мнозина хвалят разнообразието измежду претендентите на Демократическата партия, политическият анализатор Браунщайн предизвести какво може да значи това на изборите през 2020 година

" Това са първите избори, при които белите мъже не бяха болшинство измежду претендентите за места в Камарата на представителите от Демократическата партия, белите мъже към момента са ¾ от републиканските претенденти ", означи Браунщайн.

" Те би трябвало да внимават с това, тъй като Тръмп още веднъж сподели предходната нощ, че той е някакъв тип клеветник на тези бели гласоподаватели от работната класа, и 2020 година може да е по-предизвикателно да бъдат извоювани още веднъж, както през предходната нощ ", акцентира той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР