Това са най-честите грешки, които водят до повреди в перални

...
Това са най-честите грешки, които водят до повреди в перални
Коментари Харесай

4 грешки, които водят до повреди в пералните машини

Това са най-честите неточности, които водят до повреди в перални машини - по какъв начин да ги избегнем?

Всеки ден вършим неточности, които могат да доведат до съществени повреди в нашите перални машини. И въпреки всичко, когато се случи това, упрекваме всекиго различен, с изключение на себе си. Често се случва пералните машини да се скапват, тъй като потребителите не четат инструкциите или не обръщат джобовете с мръсни облекла.

Така че, с цел да избегнем такива неточности, е значимо да знаем кои са те и по какъв начин да ги избегнем. Ето четирите най-чести неточности, които вършим при потребление на перални машини и по какъв начин да ги избегнем:

Грешка 1: Претоварване на барабана

Когато мокрите облекла тежат доста, те могат да повредят мотора на пералната машина. Ако претоварим барабана, той няма да може да се върти и да пере дейно. Затова е значимо да изперем количеството облекла, което сме планували за пералната машина и да не ги претрупваме.

Грешка 2: Малки предмети

Малки предмети като чорапи, кърпи, кърпички и други елементарно могат да се изгубят в барабана на пералната машина. Те могат да се озадачат в процепите сред барабана и да провокират повреди. Затова е целесъобразно да перем дребните детски облекла, кърпи и кърпички в торби за пране.

Грешка 3: Монети

Монети и други железни предмети, които се намират в джобовете на облеклата, могат да повредят барабана на пералната машина. Те могат и да попаднат в канализационната система, където могат да причинят неизправности. Затова е значимо да се уверим, че всички монети и железни предмети са отстранени преди преместване на облеклата в пералната машина.

Грешка 4: Количество перилен препарат

Надлъжното потребление на перилния препарат може да натрупа остатък от препарата в барабана на пералната машина. Това може да докара до проблеми с приключването на водата и да провокира разяждане в барабана. Затова е значимо да дозираме перилния препарат вярно и да го използваме съгласно инструкциите.

Избягването на тези четири неточности може да помогне да удължим живота на нашите перални машини и да избегнем съществени повреди. Затова е значимо да прочетем инструкциите за приложимост на пералната машина и да следваме препоръките за вярно потребление на уреда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР