Това са жените, родени в годината на Коня, Тигъра и

...
Това са жените, родени в годината на Коня, Тигъра и
Коментари Харесай

Четирите типа жена според Източния календар

50362da5204c377d9d3a1c9a7682b4da


Това са дамите, родени в годината на Коня, Тигъра и Кучето:

Кон (1990, 1978, 1966, 1954, 1942…):
Барбара Стрейзънд, Елла Фитцджералд, Синди Кроуфорд, Джанет Джексън…

Тигър (1998, 1986, 1974, 1962, 1950…):
Агата Кристи, Мерилин Монро, Елизавета ІІ, Деми Мур, Джоди Фостър, Лейди Гага, Кейт Мос, Пенелопе Крус, Албена Денкова, Невена Коканова…

Куче (1994, 1982, 1970, 1958, 1946…):
Бриджит Бардо, София Лорен, Мадона, Лайза Минели, Шарън Стоун, Майка Тереза, Голда Меир, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър…

Техните мисли, техните идеали, жанр на живот, държание, обноски – всичко в тях подхожда на волята и сантименталната обич съгласно техните знаци. Техният разсъдък обаче, тяхното мислене не подхождат на този облик. Те имат леден, изчерпателен разум, без непотребни страсти, с присъщата му принципност и безкомпромисност. Често пъти те имат комплекси, само че по едно и също време с това амбициозност и податливост към самоизтребление.

И все пак, за тези дами можем да кажем, че са блян за сантиментална хубост. Запазвайки облика на своя знак, те могат да вършат зашеметяващо усещане, само че нямат вътрешната мощ, която би могла да поддържа този облик. Ето за какво разминаването сред думи и дейности, проект и реализация, особено за дамите, се демонстрира толкоз блестящо точно при тези три знака. Благодарение на тяхната осанка и държание никой от близките не се съмнява в силата на тяхната персона. Никой, с изключение на те самите.

Външността на тези дами постоянно лъже. Сблъсквайки се с представителките на тези знаци е потребно да не се не помни за техните огромни интелектуални благоприятни условия.

Лайза Минели (Куче) споделя: „ Моята ерогенна зона – това е моят мозък. Повече от всичко на света боготворя креативния развой. “

Тези дами показват най-високо интелектуално равнище във всички области и въпреки всичко неналичието на мощна воля прекалено много затруднява реализацията на техните благоприятни условия. Те постоянно са на границата на срив или злополука. Техните желания в комбиниране с праволинейното им мислене ги тласкат напред, без да им подсигуряват крайния резултат.

Казват, че Инеса Арманд (Куче) не умеела да пламти на половина, била изумително целенасочена и дълбока натура. Нейната осанка описвали като странна, малко нервна, лицето – асиметрично, доста волево, с огромни хипнотизиращи очи. Предаността им на боевите правила, а не на волевите, издава логическото мислене на тези дами, пренебрегващи здравия смисъл. Тяхната покруса е в несъгласието сред задачите и методите на реализация на тези цели.

Тези дами постоянно стават знаци на епохата: Мерилин Монро (Тигър), Любов Орлова (Тигър), Мадона (Куче). Но единствено те знаят какъв брой е мъчно на един знак да живее измежду хората. Успехът им нормално е огромен, към това се прибавя и дейната настъпателна позиция в любовта. Не всеки мъж съумява да следва толкоз бързомислещи и изменящи се сантиментални създания. Не всеки мъж дава отговор на тези условия, които предявяват дамите от тези знаци към тях. Само когато мъжът е ангажиран с нещо в действителност значимо, когато е изключителна персона, единствено тогава се демонстрира призванието на тези дами да бъдат съратници, да живеят с работата на мъжа, да му остават правилни до дъно, и в случай че е нужно, да продължат неговото дело.

Тези дами са основани за семейство, за майчинство и в никакъв случай няма да избират сред кариера и семейство. За тези дами е доста значимо да се усещат обичани и уважавани. В противоположен случай те реагират не с женски сълзи и уязвимост, а с твърди бойни дейности. За едни мъже такава спътница е подарък от ориста, за други – недосегаем връх.

43b5b65d06cde6b85166795787f1c593

Това са дамите, родени в годината на Петела, Змията, Бика.

Петел (1993, 1981, 1969, 1957…):
Мишел Пфайфър, Прешъс Уилсън, Мелани Грифит, Йоко Оно, Присцила Пресли, Щефи Граф, Глория Естефан, Катрин Зита-Джоунс, Жужа Полгар, Ани Салич, Кейт Бланшет, Блага Димитрова, …

Змия (1999, 1987, 1977, 1965, 1953, 1941…):
Ким Бейсинджър, Грета Гарбо, Жаклин Онасис, Брук Шийлдс, Одри Хепбърн, Опра Уинфри, кралица Елизабет ІІ, Грейс Кели, Фей Дънауей, Стефка Костадинова, Валя Балканска, Лили Игнатова…

Бик (Бивол) (1985, 1973, 1961, 1949, 1937…):
Мерил Стрийп, Мадлин Олбрайт, Принцеса Даяна, Маргарет Тачер, Джейн Фонда, Барбара Буш, Моника Селеш…

Притежават висшата форма на волята – волята на разсъдъка. Разбира се, не всички дами съумяват да осъществят напълно тази воля. Пречка се явява външният им облик, неналичието на нововъведение. И въпреки всичко, в случай че се появи опция, то дамите от тези знаци не я изпускат.

Силата на тяхната политика, силата на тяхното ръководство е, че не се опасяват от конкуренция нито в женския, нито в мъжкия свят. Кой от мъжете е в положение да се конкурира с кралици като Маргарита Датска (Змия), Елизабет I Тюдор (Змия), с императриците Елисавета Петровна (Бик), Екатерина II (Петел)? На дамите от тези знаци е мъчно да създадат политическа кариера, пречи им тяхната колебливост, пречи им воинстващият език, откритите публични стандарти. Но в случай че събитията са на тяхна страна, както са помогнали на Индира Ганди (Змия), на Маргарет Тачър (Бик), то всички стандарти рухват. Тези дами ръководят доста по-силно от множеството политици – мъже.

Маргарет Тачър споделя: „ В политиката, в случай че искаш нещо да бъде казано, потърси мъж. Ако искаш да бъде направено, потърси жена. “

За историците е трудно да признаят силата на тяхното ръководство. Руши се митът за безволието на дамите. Историците не могат да повярват, че необузданата любовна буря може да съседства с здравомислещ разум, с твърда воля.

Към фамилията си тези дами се отнасят също както към обществото. Те се стремят да управляват обществената клетка на обществото, те усещат голяма отговорност за нея. Тук отново поражда несъгласие с общоприетите правила. Ще се съгласи ли мъжът с второстепенната роля? За да утвърди своето водачество в обстановката, дамата би трябвало да бъде огромен посланик, само че къде да скрие тогава своята принципност, напористост, безкомпромисност? Ясно е, че проблемите са задоволително доста.

Представителките на тази тройка знаци сходно на дамите от знаците Кон, Тигър и Куче повдигат толкоз високо летвата, че не всеки мъж е подготвен и желае да я прескочи. Разликата е в това, че тези дами не чакат обич, а обичат самите те. Когато при тях пристигна сантименталната обич, тук те са подготвени да не виждат доста неща в своя сателит, да му простят доста.

Спътник на рационалната воля постоянно е сантименталната обич. Именно любовта е по едно и също време и слабост, и източник на ентусиазъм за тези дами. Тези дами може би са единствените представителки на слабия пол, които желаят да съединят две неща – да основат крепко семейство и да бъдат щастливи майки, само че и да реализират огромни триумфи в деловата кариера. Много от тях реализират поставените цели, други се мятат от едната прекаленост в другата.  Ако един мъж има потребност от подобен „ жив огън “, тогава дано го вземе.

c5d9694e8475530530b5b5628cdc7320

  Плъх (1996, 1984, 1972, 1960, 1948, 1936…):
Урсула Андрес, Шърли Беси, Оливия Нютън-Джонс, Настася Кински,

Маймуна (1992, 1980,1968, 1956, 1944, 1932…):
Жаклин Бисет, Елизабет Тейлър, Дайяна Рос, Елеонор Рузвелт…

Дракон (1988, 1976, 1964, 1952, 1940…):
Марлен Дитрих, Шърли Темпъл, Жана д’Арк

Това са приказни дами, въплъщение на женската хубост, великолепие, финес и уязвимост. Те основават усещане за въздушни същества, които нямат нищо общо с неверната ни земя. С целия си тип те припомнят на мъжете, че на земята съществува обич и хубост. Образът на тези дами това е обръзът на любовта, която е доста по-близо до лудостта, в сравнение с до живота, доста по-близо до нощта, в сравнение с до деня. Те омагьосват мъжете със своята привързаност към тайнствата на любовта. Именно тези дами са способни да преодолеят бариерите на разсъдъка, посредством които се пази мъжът.

Но обликът, който носят тези дами, както и при всички останали дами, не съответствува с тяхното действително наличие. Красотата им е много хладна и по тази причина любовният облик няма полово продължение. Покоряването на мъжете става напълно не поради това, за което си мислят представтелите на мощния пол. След вечерята идва време за „ дивана “ – буйни целувки, довеждащи до трескаво положение, любовни самопризнания, обети, а след това… А по-късно – край.

Жените от тези знаци намират по-голямо наслаждение в платоническата обич. В фамилния живот тези дами не престават своята линия – стремят се към хубост, благоденствие и успокоение. Често пъти демонстрират увлечение към всемирски живот, към обилие от скъпи и красиви движимости. Романите, които те пишат са романи за любовта, за фантастичното и непостижимо възприятие, само че са написани с същински език, на висок жанр и много реалистично.

Жените от тези знаци са основани за поетична обич и поклонение. Въпреки това, те имат здрав разсъдък. Трезвата мисъл в никакъв случай не ги напуща. Те имат потребност от материално благоденствие и успокоение. Като всеки реалист, те се вълнуват повече от своето здраве, от здравето на околните си, от ежедневния живот. Ако не получат това успокоение, те са способни на непредсказуеми гневни прояви, а неналичието на яснота във всекидневния живот може да свърши трагично както за скулпторката Камий Клодел (Плъх).

Бидейки въплъщение на женската уязвимост и незащитеност, тези дами по женски преодоляват всички компликации – посредством прищявки, сълзи, истерика, т.е доста прочувствено. Те пропущат през себе си всичко, отсам идва тяхното познаване на хората, познанието за истината на живота.

Добри ли са за брак тези дами? Да, абсолютно. При това обаче не трябва да се не помнят техните особености. Може би в нашия сив и нервозен живот те по-трудно построяват фамилното благополучие… Впрочем, тези дами като предписание не остават без средства за битие.

 HAUTE COUTURE Spring summer 2006 George_Chakra_ Paris 25_01_2006

 

Глиган (1995, 1983, 1971, 1959…): Хилари Клинтън, Ема Томсън, Ванга…

Котка (Заек) (1987, 1975, 1963, 1951…): кралица Виктория, Джейн Сеймур, Уитни Хюстън, Лили Иванова, Кристина Онасис, Елена Рьорих, Джина Лолобриджида, Илиана Раева

Коза (Овца) (1991, 1979, 1967, 1955, 1943…): Катрин Деньов, Памела Андерсън…

Външно те са спокойни и индиферентни. Крият в себе си мистично мислене, имат омагьосваща мощ и власт над мъжете. Имат здравомислещ взор върху живота, само че когато пристигна време да се работи, се демонстрират техните характерни пристрастености – те доверяват повече на сънищата и предназнаменованията, в сравнение с действителността. Пък и действителният живот ги занимава повече в своите крайни проявления, в сравнение с в спокойното си течение.

Вътрешната независимост не разрешава на тези дами да се примирят с посредствеността, с делничността на живота, с неговите стандарти и взаимозависимост от някого или нещо. Такива дами отстояват своята самостоятелност във всяка обстановка, каквото и да им коства това.

Освен воля, те имат и още нещо – полова прозорливост, позволяваща им да схващат мъжката логика на психиката. Бракът обаче в нормалния смисъл на тази дума не е самоцел за тях. Те елементарно могат да минат без него. От друга страна, точно те са способни да поддържат възприятията свежи, способни са на най-голямото в брака – на идеалната естетика във всички сфери – духовна, полова и материална.

Инфо: www.margaritta.dir.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР