Това са изпълняващата длъжността Венета Стефанова и Пламен Дойков от

...
Това са изпълняващата длъжността Венета Стефанова и Пламен Дойков от
Коментари Харесай

Изненада: Появиха се двама мераклии за шеф на съда в Средец

Това са изпълняващата длъжността Венета Стефанова и Пламен Дойков от РС-Малко Търново

След няколко провалени състезанието за началник на съда в Средец поради липса на претенденти, на последния изненадващо са се появили двама. Това демонстрира информация на уеб страницата на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Настоящото съревнование започва на 23 септември с обнародването му в „ Държавен вестник “. В последния вероятен ден – на 24 октомври, са регистрирани кандидатурите на Венета Стефанова , която е административен началник на Районен съд-Средец, и на Пламен Дойков – арбитър към РС-Малко Търново.

Любопитен миг е, че и двамата са някогашни проверяващи служители на реда.

Венета Стефанова е приключила междинното си обучение в Айтос, а висшето - в Бургаския свободен университет. Минала е през Икономическата полиция в Бургас. А в интервала 2012 – 2019 година бе и прокурор в Районна прокуратура-Бургас. Прочу се с делото против така наречен вълци на Путин.

Пламен Дойков е учил в Лясковец и Велико Търново . Висшето си обучение е приключил във Великотърновския университет. Близо 10 години е бил проверяващ служител на реда в Горна Оряховица.

Кариерата си като магистрат стартира през 2016 година в Районен съд-Малко Търново, където се води на щат и до през днешния ден. Любопитен миг е, че през по-голямата част от времето е бил командирован в разнообразни съдилища в Бургаска област, в това число в РС-Средец, а от две години - в съда в Несебър.

Към момента не е ясно по кое време ще се организира чуването и изборът в Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

РС-Средец няма титулярен ръководител от 2019 година
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР