Това обясни в интервю за БНР новият заместник-министър на правосъдието

...
Това обясни в интервю за БНР новият заместник-министър на правосъдието
Коментари Харесай

Емил Дечев: Възможно е процедура за отстраняване на Гешев да бъде стартирана и при следващия състав на ВСС

Това изясни в изявление за БНР новият заместник-министър на правораздаването Емил Дечев.

„ Много бих желал новият състав на Висш съдебен съвет да не се избира по старите правила и да не се структурира по настоящия метод като съответствие на съставните му елементи. Дали обаче това ще се промени, за жалост, зависи от Народното събрание, който не знам дали приготвя такива промени – за метода на избор на членовете на Висш съдебен съвет и за смяна в съотношението сред другите представители в Съвета, излъчени от другите управляващи. Не знам дали на Народното събрание ще му стигне времето да направи тези промени, преди да бъде определен новият състав на Висш съдебен съвет “, добави Емил Дечев.

„ Премиерът е имал изявления, в които е посочвал своите подозрения за избрани хора, само че никога не е казвал, че някой би трябвало да бъде безусловно наказан или че е безспорно отговорен за несъмнено закононарушение “, сподели още Емил Дечев.

Емил Дечев е доскорошен углавен арбитър в Софийски градски съд.

В доста европейски страни е процедура съдиите да работят известно време в министерството на правораздаването. Идеята е, напускайки класическата си съдийска работа, те да дават експертно мнение и да работят по разнообразни планове, свързани със правосъдната система, разясни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР