Това не е обикновена риба плакия, а истинско произведение на

...
Това не е обикновена риба плакия, а истинско произведение на
Коментари Харесай

Рибна плакия за нула време

Това не е елементарна риба плакия, а същинско произведение на кулинарното изкуство, което носи приятност на всички сетива!

Необходими Продукти

● бяла риба - 700 г хек или мерлуза
● лук - 2 глави кромид
● моркови - 1 бр огромен
● зехтин - 1 с.л
● масло - 2 с.л
● домати - 1 бр
● черен пипер - 3 бр зърна
● черен пипер - млян на усет
● дафинов лист - 1 бр
● мащерка - 1 к.л
● чесън - 2 скилидки
● червен пипер - 1 щипка пушен
● девесил - 2 - 3 щипки сушен
● лимони - 1 бр.
● брашно - за овалване
● галета - за поръсване

Начин на подготвяне

Нарежете лука на полумесеци, а моркова настържете на ренде. Сложете тиган на котлона, сипете зехтина и маслото и загрейте.

Добавете лука, запържете за минута, разбъркайте и прибавете морковите. Подправете със сол и прясно надробен черен пипер. Гответе до омекване, прибавете нарязания на ситно чесън и разбъркайте. Сложете на усет мащерка, щипка пушен пипер и дафинов лист. Махнете от котлона.

Рибата нарежете на почти идентични по величина части, в случай че ползвате филета ги разделете на две. Подправете ги със сол и девесил, оваляйте всяко парче в брашно.

На дъното на тавичка сложете половината от зеленчуковата примес, от горната страна наредете частите риба, сложете зърната черен пипер и покрийте с останалата зеленчукова примес.

Нарежете домата на колелца, лимона измийте доста добре под течаща гореща вода и нарежете на четвъртини. Подредете доматите най-отгоре в тавичката, сред тях сложете няколко части лимон. Накрая поръсете с малко галета и покрийте с фолио.

Печете рибата на 180 градуса за към 20мин, след което деликатно махнете фолиото и допечете за още 10 минути. Поднесете вкусната плакия топла, само че не гореща.

Инфо: Рецептата е приспособена от tillia

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР