„Това можеше да е… различно“: Въоръжен бял мъж в камуфлажна жилетка, върнат от Черната църква, осуетявайки опит за масова стрелба ден след атаката върху магазин за долари в Джаксънвил

...
Мъж, въоръжен с пушка, беше предотвратен да влезе в населен
Коментари Харесай

Мъж, въоръжен с пушка, беше предотвратен да влезе в населен предимно с чернокожи църква в Пенсилвания, вероятно осуетяване на расово мотивирана масова стрелба.

38-годишният бял мъж, Джефри Харис, не успя да получи разрешение да влезе в църквата Greater Dominion в Амбридж, Пенсилвания, в неделя, август 27. В отговор Харис вдигна заредената си пушка 12-калибър към две жени, стоящи на пресечка на ъгъла на Melrose Avenue и Fourth Street близо до църквата.

Полицейските служители получиха наказателна жалба в 9 сутринта същата сутрин за инцидента между двете жени и Харис и отиде да разследва.

Свързани:

Полицаите в интервю с църква На епископ Кенет Крамб беше казано, че на Харис е отказан достъп до църквата, защото службата е била твърде препълнена. Крамб каза на полицаите, че ако беше дошъл само час по-късно, щеше да му бъде позволено да влезе и беше благодарен, че това не се е случило.

„Като си помислите само колко близо бяхме до това да имаме същия вид на ужасяващата ситуация, която имахме в синагогата в Питсбърг, това е като Божията благодат. Благодарим на Бог за неговата милост, за това, че ни покриваше, защото това можеше да е съвсем различен начин,” каза Крамб пред WTAE-TV.

„Случват се много масови убийства, има стрелби, особено в афро-американската общност, хора, насочени към нашите общности“, каза Крамб.

В крайна сметка Харис щеше да се изправи срещу полицията в Амбридж и да насочи пистолета си към полицая на мястото. Полицаят извика подкрепление и с известно съдействие успя да арестува Харис, който сега е изправен пред няколко обвинения, като например нападение при утежняващи вината обстоятелства и терористични заплахи.

След ареста в тялото на Харис беше открит кристален мет.< /p>

По-късно полицията претърси дома на Харис и откри, че верандата му е покрита с хлъзгава смазка.

Полицаите дори намериха кутия за оръжие с пробита дупка, „създаваща тактическа позиция, от която обитателят би стреля по входната врата от защитена позиция,” според доклада.

Бомбен отряд е извикан в дома на Харис, за да деактивира устройство, за което се подозира, че е експлозив. По-късно полицаите откриха още повече кристален метамфетамин, скривалище с оръжия и ръкописна бележка, описваща подробно планове за масова стрелба.

Неуспешният опит на Харис беше по-малко от 24 часа, след като бял мъж в тактическа екипировка уби трима чернокожи хора вътре и извън магазин на Dollar General в Джаксънвил, Флорида, преди да насочи един от пистолетите си срещу себе си.

В случая на Харис гаранцията беше определена на $975 000. Предварителното изслушване е насрочено за 5 септември.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР