Това коментира социологът Първан Симеонов в интервю за. И ако

...
Това коментира социологът Първан Симеонов в интервю за. И ако
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Ако бях на мястото на Петков и Василев, вероятно бих скочил точно сега

Това разяснява социологът Първан Симеонов в изявление за.

" И в случай че продължаваме да търсим хубавото, може би хубаво беше това, че ясно се видяха доста от механизмите на правене на политика. Това е познавателно, обществото долу-горе вижда по какъв начин се вършат тези неща, то не е доста красиво за гледане. Ако има нещо красиво, то е че партиите нямаха доста време да хитреят, нямаха доста време да измислят някакви стратегически линии, нямаха доста време дори за двуличие и просто си пролича кой защо се бори. Така че като в едно ясно огледало видяхме целия политически развой, въпреки и за малко. " - добави той.

" Като виждам какъв брой деликатно стъпва Румен Радев и какъв брой внимателно се пробва да поддържа салдото сред всички, които го поддържат, той очевидно е наясно с националната мъдрост, че доста хубаво, от време на време не е на хубаво. При Румен Радев всичко излезе, всичко се получи в последните месеци. И в действителност главните политически сили, негови съперници, са в шах. Изборите несъмнено в никакъв случай не са предрешени, те по тази причина са избори, само че Румен Радев влиза с много постоянни позиции. Сега е времето той да покаже върховен пилотаж и в политиката, както го е посочил като водач, тъй като доста стават силите, които го поддържат. Особено в случай че се появи и планът на господин Петков и господин Василев. И тогава става въпрос на политическо менажиране, когато създаваш мрежа да я поддържаш, тъй че нейните звена да не се конкурират, да не си опонират и в последна сметка да не си пречат, с цел да не паднеш от доста столове на земята.

Така че ето в този момент идва много съществено политическо тестване за Румен Радев, т.е. Румен Радев се трансформира в политик. Ние първоначално познавахме неопитния Румен Радев, след това познавахме президента Румен Радев, а по-късно познавахме Румен Радев, който даваше единствено напред, много остро и с дребни стъпки, само че единствено напред, дори беше упрекван в неналичието на еластичност. Сега към този момент идва времето и за еластичност, в този момент към този момент идва времето и за политика, когато те поддържа Българска социалистическа партия, ти си афиниран по някакъв метод с Българска социалистическа партия, в това време се появява може би планът на Петков и Василев, в това време „ Изправи се БГ “ те поддържат абсолютно и ненапълно митингите на триото бяха и под твоето знаме, и когато те поддържа „ ИТН “, една от най-младите и към момента забавни обединения, въпреки да попремина своя зенит, съгласно мен. Тук президентът Румен Радев основава своего рода своя политическа мрежа. И тук той би трябвало да направи това без да обиди никого, и с гаранции, че партийните структури на другите тези сили ще работят за него. Защото едно е да те поддържат публично, друго е да те поддържат публично и структурите да работят. Да не забравяме, че изборите нормално се печелят със структури. Но вън и без значение от всичко това, Румен Радев влиза в действителност с много сериозна, като си приказваме за прецеденти, много сериозна стартова позиция в тези избори. " - разяснява Симеонов.

" Ако бях на Петков и Василев, които от дълго време се пробват да влязат по-активно в българския политически живот, от години можем да забележим техните опити, евентуално бих скочил тъкмо в този момент. Защото, първо, не е ясно по кое време ще е идващият късмет. Второ, нали тъкмо това е концепцията – в този момент да се появи някакъв отдушник, който да реши ребуса на патовата обстановка. Защото другояче какво? Примерно ще имаме безапелационна победа на ГЕРБ на изборите и ще наподобява по този начин все едно протестните партии дефинитивно са изгубили това стълкновение.

Ако се появи този план на вълната на протестната сила, тогава ще стане, както постоянно се майтапя, митингът умря, да живее митингът, тъй като ще се е появил нов протестен състезател, който дава отговор на двете съществени условия – да е нов, каквото постоянно се желае в българската политическа действителност за положително или зло, и да има някакъв явен проект. Т.е. да не ни хвърля в незнайното, както се случи с напъните на партията на господин Трифонов. Така че аз на тяхно място бих играл в този момент, в този момент има по този начин да се каже прозорец на опция. А пък и това е добре за президента Радев още една свежа поддръжка. Но тук да, тук стартира въпросът, който и вие поставихте, за който и аз приказвах доскоро – когато се основава мрежа, това е висше изкуство в политиката, тъй като мрежите са бъдещето.

Бъдещето не е на монолитните и архаизирани структури, а точно на мрежите. Мрежите от обединения, мрежите от персони. И в действителност менажирането на политическа мрежа ни се коства, че е нещо, което Румен Радев стартира да прави, а е съществено предизвикателство. Пак споделям, в този момент ще се постанова да демонстрира върховен пилотаж в политиката. Напълно обикновено е Българска социалистическа партия да демонстрира разстройване и известна ревнивост дори, това е изцяло обикновено, изцяло предстоящо. И евентуално президентът Радев, както на два пъти го направи, даде отговор, че клони към Българска социалистическа партия и че не е той индивидът, който ще съобщи левите гласоподаватели, допускам че още на няколко пъти ще даде подобен отговор. Разбира се, Българска социалистическа партия е политическа мощ, Нинова е политик, постоянно се работи по този начин в политиката, от време на време се блъфира, от време на време плашиш, от време на време си вдигаш цената - нещо, което Българска социалистическа партия прави също по отношение на президента Радев. Освен това госпожа Нинова има подобен политически жанр, следили сме го доста пъти. Толкова доста пъти, че към този момент някак си не ни учудва. Пак споделям, това е предстоящо. Съвсем предстоящо е, в случай че някак си една партия се почувства застрашена, тя да реагира по този метод. Това е напълно предстоящо. Но тук ми се коства, че госпожа Нинова би трябвало да си даде сметка, че бъдещето е на мрежите. Българска социалистическа партия има изгода от основаване на такава мрежа, в случай че й тя да е лидирана по-скоро от Румен Радев, а не от самата Българска социалистическа партия, тъй като за Българска социалистическа партия безконечният въпрос е въпросът за съдружника. И Българска социалистическа партия в стратегически проект би трябвало да има пространство за маневриране, то се обезпечава тъкмо от съществуване на евентуални сътрудници. Проектът на Василев и Петков може да наподобява грозящ за Българска социалистическа партия, може би, най-много за „ Демократична България “, само че „ Демократична България “ апропо демонстрира мъдрия метод за реакция към такива неща. Те споделят – о, да, отлично, това са евентуални наши съдружници. Това е мъдрият метод да реагираш на всичко това. И може би нещо значимо още би трябвало да се каже като за последно в тази тематика, въпреки тя да е дълга. Ако настане разнобой Нинова-Радев, не съм доста сигурен, че редовият социалист няма да последва точно Радев. Но в случай че настане подобен разнобой, ми се коства, че нито един от тях няма да е изключително печеливш. Да забележим. " - сподели социологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР