Това, което видяхме в сряда вечер, е грозно и недопустимо.

...
Това, което видяхме в сряда вечер, е грозно и недопустимо.
Коментари Харесай

Караянчева: Това, което видяхме в сряда вечерта, е грозно и недопустимо

Това, което видяхме в сряда вечер, е грозно и неприемливо. Опорочи се един кротичък митинг, а ние постоянно сме казвали, че хората имат право да стачкуват, тъй като България е демократична страна и те би трябвало да бъдат чути. Но това, което видяхме нощес - побоя над служителите на реда и купените лумпени, не знам по какъв начин да ги нарека, тъй като няма обикновено определение за такива хора, това не трябва да се позволява. Това сподели пред публицисти в Пловдив ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя добави, че, за жалост, политиците от време на време също оказват помощ в тази посока, като посочи, че засяга президента, който, по думите й, " на 2-ри пристигна през протестиращите в Народното събрание, порица народните представители, както постоянно го е правил до момента, и в действителност той е индивидът, който подстрекава този бунт с високо вдигната ръка в пестник и поддържа хората, които слагат ковчези, бесилки - това народна власт ли е? "

Караянчева акцентира, че не трябва да оставяме такива хора да ръководят.

Във връзка с настояването на президента Румен Радев Народното събрание да се разпусне, Караянчева му предложи " да си прочете конституцията ". Защото, по думите й, да живееш в " Бояна " и да вървиш на работа на " Дондуков " - това не те прави президент. Президент е нещо доста повече от това.

Тя изясни, че в Конституцията ясно са написани стъпките. " Който желае да ръководи, би трябвало да мине през избори и да съобщи каква е неговата предизборна стратегия, с цел да могат хората да избират умерено. Не може да влезеш в Народното събрание и във властта през задния вход, безапелационна бе Цвета Караянчева. - Начинът, по който приказва президентът, демонстрира, че не почита никого. Той е решил, че би трябвало да вземе курс на въоръжена битка, че е човек, който в действителност направи тази ескалация още сега, в който подвигна пестник и излезе пред протестиращите да ги приканва на това, което видяхме. "

По думите й той е в основата на държанието на хората, тъй като има доста мирни протестиращи, хора, които имат претенции, и съгласно нея те са дали отговор на техните претенции с плана за Конституция и за привикване на Велико национално заседание.

" Дебатът би трябвало да се води от политиците в Народното събрание и да се чува мнението на хората по улиците, хората, които имат какво да кажат, а не тези, които излизат с камъни, бесилки и ковчези ", сподели още тя.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи в Пловдив огромната премия на победителките в отборната конкуренция на шампионата по пукотевица " 8 март " за дами, чиновници на Министерството на вътрешните работи, Министерството на защитата и службите за сигурност.

Той се провежда от Съвместното командване на специфичните сили и командира им генерал-майор Явор Матеев. Турнирът трябваше да се организира на 5 март т.г., само че беше отсрочен по отношение на ограниченията против разпространяването на ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР