Това, което става между Кирил Петков и министъра на вътрешните

...
Това, което става между Кирил Петков и министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Нинова с поредни напъни - ще сваля кабинета

Това, което става сред Кирил Петков и министъра на вътрешните работи е нечувано и невиждано в новата ни политическа история. Партията, която държи мандата на държавното управление, желае оставката на министър от това държавно управление и той споделя „ не, няма да я дам “, тъй като другата част от сглобката стои зад него.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Това е дъното във всякакво отношение в политиката. Но е още едно доказателства за думите ни от началото на този кабинет до ден-днешен. Тези хора се събраха само за разпределение на порции на власт и на пари. Да напомня – караха се за това чии компании да вземе парите от Плана за възобновяване и резистентност, по какъв начин да разпарчетосат „ Лукойл “ и да си го разпределят. Караха се за бюджета, на кого и на какви компании да се дадат парите от бюджета “, акцентира Нинова.

Лидерът на левицата добави, че „ през днешния ден се скараха кой да овладява и да употребява Министерство на вътрешните работи – не по същността на Министерство на вътрешните работи, а за партийни цели или за напън върху съперници “.

„ Утре има прелестна опция да се постави завършек на тази тъга – тъга за тях и злополука за страната и за българския народ. Гласувайте избор на съмнение и да си върви тази сглобка и да се възстановява и ситуацията в страната, и да погледнем с някаква вероятност напред “, прикани Нинова.

Българска социалистическа партия осъжда всички вандалски дейности, заличаване на държавна общинска благосъстоятелност, нахлуване над служители на реда. „ Тези хора, които направиха това от митинга, би трябвало да понесат наказателна отговорност, тъй като част от тези дейности са закононарушения по Наказателния кодекс “, безапелационна е Нинова.

Българска социалистическа партия осъжда и „ тези дейности на полицията, с които посегнаха и биха публицисти и мирни жители, които умерено си вечерят в заведенията за хранене със фамилиите, и внезапно се оказаха пребити и с избити зъби “. „ Категорично би трябвало да има дейности и да се носи отговорност “, добави водачът на социалистите.

Нинова е безапелационна и че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов би трябвало да си подаде оставката. По думите ѝ, изказванията му, че е политическо лице и оперативната работа се води от различен, към този момент не работят, като акцентира, че с изключение на политическа, би трябвало да се носи и морална отговорност.

„ Ние ще подкрепим с гласовете си основаването на анкетна комисия за определяне на обстоятелствата по този случай “, заяви Нинова. Тя напомни, че през 2020 година, когато имаше сходни случаи на пердах върху протестиращи жители до колоните на Министерския съвет, Народното събрание одобри анкетна комисия. „ Тогава всички гласувахме единомислещо. Тази анкетна комисия работи 2 месеца, откри обстоятелствата и завърши с отчет, който беше импортиран в Народното събрание. Специално се обръщам към ГЕРБ – вие тогава гласувахте „ за “ такава комисия – Тома Биков беше техният показал в тази комисия – какво криете в този момент? Има ли нещо, което не желаете да излезе нескрито “, означи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разясни, че от Българска социалистическа партия желаят истината и обстоятелствата, да не се протяга ръка върху мирни хора, които да бъдат пребивани и това да се замита под килима.

Българска социалистическа партия ще гласоподава на следващия ден за основаването на анкетна комисия за определяне на обстоятелствата по случая и се надяват да съберат кворум, тъй като, уточни Нинова, част от сглобката не желаят.

Нинова прикани всички парламентарни групи да гласоподават „ за “ вота на съмнение към кабинета, в това число и ГЕРБ, и Политическа партия, и Демократична България. „ ПП-ДБ си желаят оставки на министър. От ГЕРБ желаят оставка на спортния министър. Тези, които държат държавното управление, си желаят оставките на държавното управление – единствено на думи, несъмнено. Хайде, на следващия ден да забележим с дейности. Влезте, натиснете зеления бутон и ще се завърши с това. Няма повече да мъчите себе си и целия народ с тази сглобка “, сподели още тя.

Лидерът на социалистите счита, че поддръжката на ГЕРБ и на Движение за права и свободи дава самочувствие на вътрешния министър да не си подаде оставката. „ Това си пролича от думите на водачите на двете партии “, добави Нинова.

Ако вотът на съмнение към държавното управление не мине, Нинова изясни, че не готвят трети избор на съмнение и претекстове към подобен. „ Готвим различен бюджет на това, което ще внесе Асен Василев “, разгласи тя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР