Това, което мога да кажа със сигурност е, че за

...
Това, което мога да кажа със сигурност е, че за
Коментари Харесай

МВР:„Спрямо Зайков не е употребявано оръжие и физическа сила”

" Това, което мога да кажа сигурно е, че за първото ликвидиране в Костенец на 9 против 10 май е причинител и е повдигнато обвиняване на Стоян Зайков ". Това съобщи на ексклузивен брифинг тази заран шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - София комисар Николай Спасов.

Той добави, че сигналът за местоположението на търсения не е подаден от жители. Открит е бил с помощта на работата на чиновниците на реда. " От разбора, който направиха сътрудниците от психоинститута към Министерство на вътрешните работи се откри, че той се е придвижвал ", изясни още шефът на столичната полиция.

Комисар Спасов добави още, че нощес органите на реда са забелязали лице, което дава отговор на описанието. След това подхващат дейности по заграждането му, само че в този миг се чуват изстрели от полето. Полицаите също са произвели предупредителни изстрели. „ Спрямо Зайков не е използвано оръжие и не е използвана физическа мощ ", безапелационен бе шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - София.

По думите му най-вероятно оръжието, с което се е самоубил е самоделно. На този стадий не може да се каже дали то е същото, с което е погубен и съседа на Зайков.

„ Към момента нямаме данни за негови помощници. Той непрекъснато се е придвижвал. На ден е изминавал по към 20 километра ", изясни още Николай Спасов и добави, че сега случая се проверява от следствието и Окръжната прокуратура в София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР