Това, което искаме е Китай да зачита равнопоставените отношения, когато

...
Това, което искаме е Китай да зачита равнопоставените отношения, когато
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Отидох в Китай, за да кажа много ясно това, което говорим в Брюксел и в Страсбург

" Това, което желаеме е Китай да зачита равнопоставените връзки, когато става дума за достъпа на наши компании до китайския пазар, да съблюдава прозрачността за дотациите, както и интелектуалната благосъстоятелност. Освен това знаем, че има области, в които вложенията и търговията съставляват риск за нашата икономическа и национална сигурност, изключително в границите на откритата симбиоза на Китай сред неговия боен и търговски бранш ".

 

Фон дер Лайен изрази взаимност със глобените евродепутати, на които Китай наложи наказания. Сред тях е и Илхан Кючюк от " Обнови Европа ":

 

" Искам да изразя солидарността си с тези членове на Европейския парламент, които бяха незаслужено глобени от китайската комунистическа партия, единствено тъй като изрекоха на глас нарушаванията на човешките права.

 

И това е признак, че Китай не е обърнал страницата към епохата на промени и неприкритост, а минава към нова епоха на сигурност и надзор.  Чух това в Пекин от доста европейски компании, които следиха от първа ръка този завой към сигурността, който е надалеч от логиката на отворения пазар и свободната търговия ".

 

Кючюк, както и сътрудниците му Райнхард Бутикофер, Майкъл Галер, Рафаел Глюксман и Мириам Лексман попаднаха под глобите на Китай с претекста, че " съществено повреждат суверенитета и ползите му и злонамерено популяризират неистини и дезинформация ".

 

На тях и техните фамилии е неразрешено да влизат в континенталната част на Китай, Хонконг и Макао. Кючюк е един от бранителите на уйгурите, които са затворени в лагери в Синцзян. Преди две години той беше измежду основателите Илхам Тохти да получи премията " Сахаров " на Европарламента. Тохти е уйгурски правозащитник, който беше задържан и наказан на пожизнен затвор в Китай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР