Това, което ГЕРБ постигнаха на изборите за Европейски парламент, е

...
Това, което ГЕРБ постигнаха на изборите за Европейски парламент, е
Коментари Харесай

Социолог: Евровотът е лична победа на Борисов

Това, което ГЕРБ реализираха на изборите за Европейски парламент, е персонална победа на премиера Бойко Борисов, съобщи социологът Мира Радева в предаването „ Лице в лице ” по бТВ. Тя изясни, че министър-председателят е съумял да излезе пред обществото и да се извини.

„ Бойко Борисов беше прав като споделяше: „ България не е жълтите павета ”. В София връзката протича по-бързо, в сравнение с в провинцията. През последните 20 години става все по-трудно Българска социалистическа партия да победи на избори, тъй като обществото има ясно изразена дясноцентристка ориентировка. Новите генерации имат проевропейска ориентировка ”, уточни социологът.

Според Радева, социолозите, които са давали преимущество на Българска социалистическа партия, би трябвало да си прегледат извадките.

„ Не можем да отречем сбърканата идея на Корнелия Нинова. Изборите са съответен отговор на съответно заложен въпрос. Изборите бяха за Европарламент, знае се, че при тези избори, твърдите ядра гласоподават в по-висока степен. Тя не очакваше да притегли външна страна, а да активизира левия, твърдия електорат ”, добави социологът

Мира Радева разяснява, че  Бойко Борисов е посочил, че той и Цветан Цветанов не са двете лица на една и съща монета. „ Той сподели, че може да се еманципира от Цветанов. Нещо, което изглеждаше безусловно невероятно години наред ”, добави тя.

Социологът съобщи, че е сюрпризирана от резултата на Вътрешна македонска революционна организация поради неразбирателството в дребната коалиция сред водачите - Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов. Тя добави, че чака разнообразни резултати на идните локални избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР