Това казва за ФрогНюз експертът и анализатор Любомир Аламанов.Г-н Аламанов,

...
Това казва за ФрогНюз експертът и анализатор Любомир Аламанов.Г-н Аламанов,
Коментари Харесай

Любомир Аламанов за Габриел и Гешев пред Фрог: ГЕРБ правят политическа измама, гавра с избирателите

Това споделя за ФрогНюз специалистът и анализатор Любомир Аламанов.

Г-н Аламанов, по какъв начин оценявате кандидатурата на Мария Габриел за министър председател, препоръчана от ГЕРБ-СДС?

Честно казано името няма значение. Можеше да е Цецка Цачева, Искра Фидосова или Румяна Желева. Произволни кандидатури на случайни хора, които Борисов слага на разнообразни постове. Козове, които изиграва в комфортен за него миг.

 

В момента е комфортно да употребява картата Габриел, с цел да показва непосредственост с европейските институции, като че ли това ще заличи облика на корумпирана страна или пък листата Магнитски. Утре може да я отдръпна и да му хрумне друго нещо.

 

Всеки ден нов спектакъл. И да не забравяме, че при предварителния анонс в централата на ГЕРБ, Борисов не се сдържа и ехидно подметна за следващ път, че нямало по-умен и квалифициран от него. Това дава отговор на всички въпроси.

Мнението Ви, че Габриел ще изиска оставката на Гешев? Това PR резултат ли е? Не закъсняха ли ГЕРБ с тази позиция няколко години?

Радостно е, че ГЕРБ пристигнаха на мнението на протестиращите след две и половина години. Можехме да си ги спестим тези години, в случай че още през лятото на 2020 година ГЕРБ бяха споделили днешните си думи, че Иван Гешев уронва престижа на правосъдната система.

 

Да не забравяме, че единствено до през вчерашния ден позицията на ГЕРБ беше „ промяна на една персона няма значение, би трябвало всеобхватна промяна на правосъдната система “. Днес очевидно позицията е друга. Всичко това наподобява на опит да се изземе самодейността от ППДБ за говорене по тематиката правосъдна промяна.

 

Но през явно неработещ инструмент – предишното лято министърът на правораздаването Надежда Йорданова изиска от Висш съдебен съвет оставка на ИВан Гешев с безусловно същите доводи и Висш съдебен съвет отхвърли това искане с 16:2 гласа. Или сега ГЕРБ вършат поръчка за нещо, което знаят, че няма по какъв начин да стане. Т.е. вършат политическа машинация. И в двата случая сме очевидци на подигравка с отношението към гласоподавателите.

Вашият коментар за срещите на Мария Габриел и ГЕРБ с другите партии през днешния ден? Протоколни ли бяха?

Изглеждаха протоколни. Тя си споделя за ААА, те кимат с глава. Както би споделил един прочут коментатор: ААА си е като ККК, само че е ААА.

 

А предлагането за кутийките, които да се попълнят от други партии, само че под контрола на ГЕРБ и с тяхно утвърждение, си е покана за коалиция, само че без да се споделя думата коалиция.

 

Дали проведената още в предишния парламент Хартиена коалиция на Магнитски ще се осъществя, следва скоро да разберем.

 

Разговаря: Росица Николаева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР