Това каза съпредседателят на ДБ и зам.-председател на парламента ген.

...
Това каза съпредседателят на ДБ и зам.-председател на парламента ген.
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Коалицията доста скърца. На президента му личи, че има слабост към Русия

Това сподели съпредседателят на Демократична България и зам.-председател на Народното събрание ген. Атанас Атанасов по БТВ.

В Народното събрание има болшинство към 200 гласа за това да се поддържа Украйна и това се случи. Наясно съм с салдото на силите в Народното събрание. Решението не е това, което ние желаеме. Искаме на държавното управление да му се развържат ръцете и да поддържа Украйна. Бях в Киев. Беше уязвимост от страна на Българска социалистическа партия да не пристигна техен представител. Питайте ги тях от какво се опасяваха. Това, което се съдържа в решението на Народното събрание бе поискано от Зеленски и от управлението на украинската страна. Зеленски сподели, че би желал да си продава житото и тока през нас, както и да подкрепим Украйна за участието й в Европейски Съюз.

Много се спекулира с това писмо. Това писмо е било поръчано на посланика да ни бъде връчено. Имаме опция да желаяме ембарго за съветския нефт. Ако нямаме друга опция за преправяне на петролни артикули, в последна сметка би трябвало да желаеме пролонгация за нас, с цел да уредим импорт на такива петролни деривати. Ние няма да застанем от едната страна, просто ни би трябвало пролонгация. На чуване на премиера през февруари или март на закрито съвещание на Народно събрание, държавното управление показа своя проект по какъв начин ще работи при затваряне на кранчето на съветския газ. И ценово ще се оправим. След юли може да чакаме понижение на цената на потребителите.

Оплакване е това, което сподели Каримански за въвеждане на еврото. Не може да се заобиколи Народното събрание. Колкото и да има скърцания, всичко се случва транспарантно в Народното събрание и никой не може да го заобикаля. Може Каримански, като ръководител на комисията, да е е прав да желае държавното управление да на заобикаля Народното събрание. Ще им кажем, че са сбъркали.

Вчерашният ден не бе най-хубавият за българският парламентаризъм. Трябва водачество от страна на премиера. Не би трябвало в Народното събрание да се разправяме за две места и да хабим пет часа. Г-н президента, с изключение на да приказва, друго не може. Най-добре е той да си стои в президентството. Той показва волята на народа да се каже, само че има систематизиране на управляващите. Президентскка власт няма. Нека всяка жаба да си знае гьола. Личи му, че има уязвимост към Русия. Тези поръчки за неутралитет- какво значи това?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР