Това каза пред Фрог нюз бившия служител на ГДБОП, сега

...
Това каза пред Фрог нюз бившия служител на ГДБОП, сега
Коментари Харесай

Симеон Иванов пред Фрог: Гешев е важен за Борисов и ДПС. Турските служби казват на сънародниците ни за кого да гласуват

Това сподели пред Фрог нюз някогашния чиновник на ГДБОП, в този момент ръководител на политически кръг „ Звено “ Симеон Иванов. Ето какво още показа той:

- Г-н Иванов, може ли свръхактивността на турската администрация към провежданите у нас избори да се възприема като опит за вмешателство във вътрешната политика на България?

- Разбира се. Турция освен се пробва да се намеси в политиката на България, само че прави всичко допустимо стопански да постави ръка върху целия Балкански полуостров. А тази цел минава наложително през страната ни. Видя се още по какъв начин предходното държавно управление на Борисов си партнираше с диктатора Реджеп Ердоган, като му осигуряваше всичко, което пожелае по оста Берлин – Анкара. Благодарение на това Турция сега употребява немски технологии за изработката на оръжия, да вземем за пример. Затова е напълно предстоящо Ердоган и неговата администрация да продължи да търси съдружници в лицето на българските управляващи. С помощта, която в този момент турските управляващи оказват към провежданите парламентарни и президентски избори се прави опит освен да се затвърди въздействието на Турция върху България, само че и да се разшири. Вижда се напълно ясно, че южната ни съседка залага напълно на Движение за права и свободи. Турция ще се пробва през тази партия да си води икономическата война, без да прекроява границите на нашата страна. Колкото повече проникват в стопанската система ни, толкоз по-голяма ще е тяхната инвазия.

- Само икономическото въздействие ли ги интересува?

- Ще ви отговоря с образци. По време на едно от държавните управления на Борисов имаше един зам.-министър на защитата, който бе приключил у нас военно учебно заведение. В момента на неговото назначение в генералния щаб на турската песен се черпеха с шампанско. Турските служби интензивно работят тук и това е обикновено за тях. Този въпрос няма да завърши. Не е загадка, че са съумели да овладеят министерство на правораздаването. Правосъдието през призмата на Движение за права и свободи е: „ Спазване на закона, който ние сме написали в наш интерес “. А не въздаване на правдивост.

- Имаше секции в Турция, в които гласоподаваха тройно повече гласоподаватели, съпоставено с предходните избори. С класическа предизборна пропаганда ли се реализира това? Ако е по този начин, Движение за права и свободи заслужават поздравления.

- Разбира се, че не. Турската администрация и службите им нямат никакъв проблем да стимулират нашите изселници да гласоподават за който им посочат по три аргументи - дадоха им доста положителни пенсии, дадоха им работа и жилища. Освен това накараха българската страна да заплаща за направените у нас пенсии. Така си докарват в допълнение пари. Какво повече им би трябвало?!

- Изненадва ли те, че Движение за права и свободи, както и ГЕРБ застанаха зад кандидатурата на Анастас Герджиков за президент?

- След разкритията на служебното държавно управление, задачата на Движение за права и свободи, а и на Бойко Борисов, е да укрепят защитните си рубежи. Всичко, което те ще подхващат от тук насетне, е да не бъдат съдени. Борисов имаше убеденост, че каквото и да направи, той няма да бъде съден. Към Съединени американски щати направи един жест за 2 милиарда Същото направи и към Русия и Владимир Путин с създаване на тръбата за „ Турски поток “. Борисов ще се опита през Герджиков да блокира възможните опити да му се потърси сметка за делата, даже и в областта на наказателното право. Той сигурно ще направи по този начин, че да не бъде заменен основния прокурор Иван Гешев. В момента Гешев е основната фигура за Борисов. Съживяването на ГЕРБ също е от основно значение за нейното бъдеще. Представете си какво ще стане с тази партия, в случай че против нейния водач стартира наказателно гонене?! А то има за какво.

- Какво би станало с ГЕРБ при подобен сюжет?

- Партията на Борисов ще се разпадне, тъй като в края на краищата всеки нейн член мисли на първо място за себе си и ще гледа да се избави. ГЕРБ е маргинална партия и хората са отишли в нея за пари, а не да пазят някакви хрумвания. Повечето български партии, за жалост, са направени по този обичай в ресторанта. Нито една не е направено в читалище.

- Вие сте някогашен чиновник на ГДБОП. Шефът на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че Младен Маринов, ексминистър на вътрешните работи, в този момент народен представител от ГЕРБ, е бил засечен да контактува с хора от ъндърграунда. Вие знаете ли за сходно нещо?

- По този въпрос в ГДБОП се водеше разработка.

- По кой въпрос?

- За връзката на Младен Маринов с Мето Илиенски и представители на СИК. Но за жалост, откакто си тръгнахме от службата и пристигна Бойко Борисов основен секретар, стартира подем на тези фигури. Превърнаха ги в министри. Всички оперативни служащи, които имаха достъп до тази сензитивна информация бяха захвърлени. Разбира се напълно целеустремено. Имаше един отдел за битка за корупцията в БОП-а, в който бе съсредоточена тази информация. Тя мисля, че я имаше и в отдела, който се бореше с наркотрафика. Ръководителите на тези отдели след това бяха смениха, а служителите на реда, които знаеха нещо на тази тематика - махнати.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР