Това каза по БТВ Стив Ханке. Той уточни: Няма начин

...
Това каза по БТВ Стив Ханке. Той уточни: Няма начин
Коментари Харесай

Стив Ханке: Еврото ще ви донесе повече корупция и инфлация. Ползите не са повече от рисковете

Това сподели по БТВ Стив Ханке. Той посочи: Няма метод да се успокоят цените на силата. Погледнете Германия - маха въглищата, имат вятърни перки и панели. Там няма непрекъснат вятър или слънце. Макрон направи противоположен завой, като разгласи, че ще се сторят 28 нови нуклеарни централи.

Франция е на прав път. Трябва да имате атомни централи. Малките централи са верният път. Малки, автоматизирани и безвредни. Европа е направила доста пагубни неточности и нелепости, колкото за сила. Нещата ще се влошат.

Инфлацията се бави много след увеличеното предложение на пари. В световен мащаб пазарът на парцели е повтаряем на 16 години - нагоре или надолу.

Еврозоната бе обичана тематика на Борисов - да махне валутния ръб и да вкара еврото. Промъкна се измежду нощ и вкара България в чакалнята. Новото държавно управление е още по-фанатично с приемането. Според мен те са заблудени. Валутният ръб работи четвърт век. Какво ще ви донесе еврото - повече корупция и инфлация. Какво би трябвало да се направи - би трябвало да има обзор за изгодите и рисковете.

Ползите не надвишават рисковете. Българска народна банка би трябвало да направи същото. Академичната общественост и тя. Трябва спор по отношение на махането на борда и приемането на еврото. Трябва да се приготви референдум с един въпрос - смятате ли, че в този момент би трябвало да влезем в еврозоната. Българското общество ще отговори - по-нататък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР