През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националният

...
През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, съобщиха от Националният
Коментари Харесай

Бури връхлитат България

През идващото денонощие ще бъде най-вече облачно, оповестиха от Националният институт по метеорология и хидрология.

В доста региони в западната половина от страната ще има превалявания от дъжд, тук-там ще са обилни по количество. Главно в Югозападна България е допустимо и да прегърми. Вятърът ще бъде от североизток, в източните региони ще е сдържан до мощен и там преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места. Минималните температури ще са сред 9° и 14°, в София – към 12°.

Дневните температури ще се намаляват, повече в Северна България, където тук-там в северозападните региони оптималните ще остават под 15°. В останалата част от страната ще бъдат сред 16° и 21°, в София – към 16°.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца – денем едва ще се увеличи.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна. На обособени места, основно по южното крайбрежие, ще има превалявания от дъжд, най-вече слаби. Ще духа сдържан до мощен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще се усилва и следобeд ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно. Ще има превалявания от дъжд, над към 2500 м – от сняг. На места, основно в планините в западната половина от страната, преваляванията ще са обилни по количество, а в югозападните региони ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра – към 5°.
В петък облачността ще бъде забележителна, към момента с превалявания, основно в Южна България. Вятърът от изток-североизток в Югоизточна България ще се усили още. Температурите ще са по-ниски от нормите за първата половина на май: минималните ще бъдат сред 7° и 12°, а оптималните – най-вече сред 14° и 19°.

В събота ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще отслабне. Следобед над планините в Югозападна България ще се развие купеста облачност, вероятни са изолирани краткотрайни превалявания. Сутринта ще е по-хладно с минимални температури най-вече сред 4° и 9°, само че денем ще се затопли и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР