Това каза образователният министър Николай Денков преди ученическия крос в

...
Това каза образователният министър Николай Денков преди ученическия крос в
Коментари Харесай

Денков: Това e пълно недоразумение! Нищо не се променя в матурата


Това сподели просветителният министър Николай Денков преди ученическия крос в Южния парк в София

" Това e цялостно неразбирателство! Никакви нови правила не са въведени. Това, което излезе като информация в петък е сумиране на това, което сме оповестили при започване на образователната година.Нищо не се трансформира! ". Това сподели просветителният министър Николай Денков преди ученическия крос в Южния парк в София.

" Спрямо предходната образователна година има промени свързани с това, че в този момент приключва първия випуск по новата стратегия. Оттам има доста повече изпити, друга организация, както и изпити, които са за професионална подготовка ", изясни просветителният министър.

Друга смяна е броят на точките за оценка " Среден 3 ", който от 23т. се повишава на 30т.

" Мнение на специалистите е, че при тази подготовка на децата - тези 30 точки са подобаващи ", разясни Денков. " Разликата се появява в това, че може да има повече двойки в сравнение с тройки. От друга страна би трябвало да сме спокойни, че който е получил тапия - знае материала, на който се явява ", добави той.

Произведенията, които би трябвало да научат зрелостниците - също са по-малко.

" Това разрешава на децата да се съсредоточат повече върху тях ", счита министър Денков и добави, че " това ще им помогне да формулират по-добре тезите си ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР