Това изненадващо заключение направиха учени от университета Radboud, а материалът

...
Това изненадващо заключение направиха учени от университета Radboud, а материалът
Коментари Харесай

Бедите, застигащи хората, променят необратимо мозъците им

Това изненадващо умозаключение направиха учени от университета Radboud, а материалът е оповестен в списание MedicalXpress

Невролозите създали изследване - те изследвали въздействието на житейските неволи върху моделите в мозъка - и са разпознали асоциации, които могат да предскажат развиването на психологични разстройства.

Бил извършен опит с присъединяване на към 170 души, а информацията за тях е събирана през целия им живот. Изследователите се фокусиралиа особено върху фактори или събития, които имат негативно влияние върху здравето, в това число пушенето на майката по време на бременност, затруднения по време на раждане, злоупотреби с алкохол и опиати или сериозен случай.

Освен това специалистите определили и структурата на мозъка на доброволци благодарение на сканиране. Извършено е на възраст 25 и 33 години. След това благодарение на изкуствен интелект са открити връзки сред отрицателните фактори (преживени беди) и моделите в мозъка.

Установено е по какъв начин мозъкът нормално реагира на злополучие, с цел да се дефинира по кое време тази реакция е необикновена....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР