Това искане е абсурдно и показва синхронизирана офанзива срещу държавата

...
Това искане е абсурдно и показва синхронизирана офанзива срещу държавата
Коментари Харесай

Джамбазки към Карадайъ: Не, няма да има задължително изучаване на турски в българските училища!


Това искане е неуместно и демонстрира синхронизирана атака против страната и конституционните разпореждания сред Анкара и Движение за права и свободи!

Позицията беше изразена късно нощес от най-успешния български евродепутат, лидер на листата на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки.

Той неведнъж имаше свои реплики против Движение за права и свободи и нейните претенции за проучване на турски в българските учебни заведения. Последната му реакция е във връзка следващото изявление на ръководителя протурската партия Мустафа Карадайъ в шуменското село Пристое, в което водачът на Движение за права и свободи дава обещание учебници по турски за новата образователна година.

Ето и цялостния текст на фейсбук позицията на Джамбазки:

Г-н Карадайъ, дано спрем пропагандата посредством учебниците по турски в българските учебни заведения. Да използваме децата е и против наредбите на Изборния кодекс.

Прекалено е и ние от Вътрешна македонска революционна организация подсигуряваме отбраната на децата си и на Конституцията.

Гарантираме го в действителност не на Вас, а на българските жители, които желаят чисто и просто да се съблюдава българската конституция, съгласно която формален език за страната ни е единствено и само българският. Аз и съратниците ми от партията го подсигуряваме и на всички тези наши сънародници, които имат почитание към делото на Светите братя Кирил и Методий, на които целият славянски свят дължи своята писменост.

Вътрешна македонска революционна организация постоянно се е противопоставяла и няма да спре да противостои на провокациите на Вашата по съществото си противоконституционна партия. Вашите дейности, господин Карадайъ, са проводник на гласа на Ердоган и го доказахте и с днешната си агитация в Пристое.

Има и нещо друго – кои са „ вашите учебни заведения “? Движение за права и свободи има учебни заведения в България ли? Правите си евтина агитация по турските села, с което освен обиждате българските жители. Вие през днешния ден поставихте под подозрение принадлежността и престижа на българските държавни органи, като Министерството на образованието и просвета, под чиято шапка са българските учебни заведения.

Последните дни и Ердоган, и посланикът му у нас Улусой, и Вие имахте паралелни, синхронизирани дейности, точно по посока проучване на турски език в българските учебни заведения.

А, точно: Ердоган, с настояването още веднъж да се отвори участието на Турция в Европейски Съюз, Улусой с ултиматума турски да се учи в българските учебни заведения, в случай че желаеме турски вложения, и Вашето – че ще има учебници по турски във „ вашите учебни заведения “.

Ами спрете се! Ние от Вътрешна македонска революционна организация няма да допуснем Движение за права и свободи още веднъж да пусне пипалата си в българската политика. Не инцидентно приканих оня ден всички претенденти за Екологичен потенциал да заявяват пред българите, че няма да поддържат участието на Турция в Европейски Съюз.

До през днешния ден никой нищо не е споделил по въпроса, с изключение на категоричността на Вътрешна македонска революционна организация и моята персонална, че това няма да стане! Нека забележим кой брани българските ползи и кой пази непознати!

Има един потвърден исторически факт - ние от Вътрешна македонска революционна организация браним България към този момент 126 години!

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР