Това е важно, тъй като дава отражения върху здравето ви.

...
Това е важно, тъй като дава отражения върху здравето ви.
Коментари Харесай

Как позата, в която спим, влияе на здравето ни

Това е значимо, защото дава отблясъци върху здравето ви. Научете по какъв начин ни влияят осемте пози за сън.
Прочетете още
1. С лице върху възглавницата

Да спите по стомах е превъзходен метод да подобрите храносмилането си. Ако ви е мъчно да дишате, евентуално въртите главата си ту на една страна, ту на друга, което напряга врата ви. От тази поза може също по този начин да ви заболи гърбът.

2. В ембрионална поза

Това е подобаващата поза, в случай че имате проблеми с хъркането или пък сте бременна. Да спите сгънати, с вдигнати нагоре колене и наклонена надолу брадичка, може да ви се коства комфортно, само че пък вреди на гърба и на врата.

3. На една страна с ръце, изпънати до тялото

Ако спите на една страна, с ръце опънати до тялото, вие щадите гръбначния си дирек, съобразявайки се с естествената му извивка. Това може да облекчи болките в гърба, както и в тила, а също и да понижи нощната апнея. Неудобството е, че предизвика по-бързо остаряване на кожата, като предизвиква бръчки на лицето и разпределяне на гърдите.

4. На една страна, с ръце на открито

Предимствата на тази поза са същите като на миналата. Но тя може да провокира болки в раменете и в ръцете, защото при нея се забавя кръвообращението, тъй като се притискат нервите.

5. На дясната страна

Страната, на която спите, е доста значима. Ако спите на дясната страна, това може да предизвика болки и киселини в стомаха, до момента в който в случай че спите на лявата страна, това притиска вътрешните ви органи, да вземем за пример черен дроб, корем и бели дробове. Лекарите поучават бременните дами да спят на лявата си страна, защото тази поза благоприятства кръвообращението на плода.

6. По тил, с ръце от двете страни на тялото

Човек си мисли, че това е най-хубавата поза за врата и за гръбначния дирек, само че единствено в случай че възглавницата не е прекомерно обемна. В противоположен случай спането по тил може да аргументи хъркане и нощна апнея.

7. По тил, с ръце над главата

Тази поза е позната като „ позата на морската звезда ”. Тя е доста добра за гърба и защищава от появяването на бръчки по лицето. Но пък може да аргументи хъркане и гастроезофагеален рефлукс. А държането на ръцете ви нависоко уморява нервите на раменете и предизвика болки.

8. С спомагателна възглавница под тялото ви

Каквато и да е позата ви за сън, тя не е комфортна, в случай че не добавите още една възглавница под тялото си. Ако спите по тил, вие я поставяте под извивката на кръста, на равнището на талията. Ако спите на една страна, я пъхате сред коленете. Ако спите по стомах, я подлагате ниско под корема си, с цел да избегнете проблемите с лумбалните прешлени.

 

Източник: www.elle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР