Това е пореден протест на русенци, които се оплакват, че

...
Това е пореден протест на русенци, които се оплакват, че
Коментари Харесай

Русе 30 год. след първия протест за чист въздух

Това е следващ митинг на русенци, които се оплакват, че градът им е обгазяван и здравето им е в заплаха, съобщи Българска национална телевизия.

Точно в 17:30 ч. стартира заупокойната молитва в храма „ Св. Троица “ в памет на хората, взели участие в демонстрацията преди 30 години, които към този момент не са сред нас. Инициатори са 4 дами, които са били в основата на антихлорните митинги в Русе през 1987 година.

След молитвата те направиха и алегорично шествие. По същото време стартира и още едно шествие за чист въздух, което потегли по централната улица в града. Хората се събраха пред Паметника на свободата, с цел да кажат за следващ път тази година: „ Искаме чист въздух за себе си и за децата си “.

Те упорстват районната екоинспекция да вземе незабавни ограничения и да бъдат лимитирани нездравословните излъчвания.

Пред Съдебната палата има подписка за чист въздух, която към този момент е подкрепена от над 650 души. Същевременно и в интернет има петиция, където пък подписите са над 1300.

Организаторите споделиха, че ще показват двете подписки в екоинспекцията в Русе и ще упорстват да бъдат взети ограничения за чист въздух в града. В противоположен случай още веднъж ще изискат оставката на шефа на екоинспекцията.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов посети Русе през лятото и се срещна с представители на „ Монтюпе “ – заводът, апетитен за главен замърсител.

Заедно набелязаха ограничения за ограничение на нездравословните излъчвания. Министърът даде обещание да пристигна в Русе още веднъж през есента, с цел да ревизира дали ограниченията се съблюдават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР