"Това е неделният ни едночасов улов на кърлежи по центъра

...
"Това е неделният ни едночасов улов на кърлежи по центъра
Коментари Харесай

Жена набра 30 кърлежа за 1 час в центъра на Асеновград

"Това е неделният ни едночасов улов на кърлежи по центъра на Асеновград. Обща численост изкарани - 30 броя. Целият център гъмжи с тези гадини и кой е отговорен, несъмнено ние не пръскаме? "
Това написа асеновградчанка в обществена мрежа и документира ужасяващата картина със фотография на съд, в който се мъдрят числом и словом 30 части кърлежи. Гледката е в действителност отчайваща, изключително като се има поради, че дамата е "набрала " гадините в центъра на града. Постът й провокира десетки мнения в мрежата, а от един от тях излиза наяве, че друга асеновградчанка нощес е била в Спешното - синът й, който е на 2 годинки и 10 месеца е имал кърлеж зад ушенцето, написа trafficnews.bg.
Ето някои от мненията на хората, които са задоволително красноречиви:
"Това по самия център или в парка, където играят децата!? Аз съм в смут! Толкова да са рискови тези гадини. Баба ми, Бог да я елементарни, беше 32 дни в кома след захапване от кърлеж преди повече от 15 години. Няма да не помни какъв смут беше. Едва й избавиха живота. "
"Добре е да ги предоставите в Епидемиологичен отдел, с цел да бъдат изследвани и да се реши каква част от тях са преносители на заразна болест. "
"Не мога да изчистя кучето, добре че кучето ги е привлякло, другояче щяха да са по нас. Аз такова нещо не бях виждала. Видях по какъв начин го лази нещи и желаех да го бутна и когато погледнах в земята, видях много които лазят. Вдигнах кучето и по-него лазеха - ужасяващо! "
"Вчера минах около бездомно куче на Центъра и какво да видя - по главата му като гроздове висяха надути от кръв кърлежи ".
"Ужас и аз си мисля, че са единствено по тревите. Направете го да се споделя да научат повече хора, с цел да се пазят, в случай че е допустимо... "
"Дано не пострада някой, по какъв начин може да се вършат на две и половина и да не пръскат, не ми е ясно. За да плъзнат по самия център, направете си сметката какво е по тревните площи. "
Докато дамата брои кърлежи в центъра на Асеновград, се появи информация, че общината е почнала обработката на тревните площи против кърлежи. Общо към 200 декара паркове, места за отдих и междублокови пространства ще бъдат третирани с препаратите „ Айкън” и „ Айръс”. Поръчката била за 36 хиляди лв., обезпечени от бюджета, оповестиха от екологичния отдел на общината.
И... внимание - от тази заран били напръскани зелените площи в централната градска част. Както се споделя, по добре късно, в сравнение с по-късно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР