Това е моята интерпретация - като умишлено престъпление трябва да

...
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Умишлено е да причиниш смърт заради висока скорост />Реклама / Ads
Това е моята интерпретация - като съзнателно закононарушение би трябвало да се преглеждат случаите на породена тежка телесна щета или гибел поради шофиране с висока скорост. Съдебната процедура обаче преглежда тези действия като част от категория ”по несъобразителност ”.
Това съобщи пред БНР правосъдният министъ Данаил Кирилов във връзка предлагането на ГЕРБ за утежняване на наказванията за пияни и дрогирани водачи на пътя. Идеята е те да се трансфорат от непредумишлени в умишлени убийци.

Той уточни, че на съвещание в сряда на юридическия екип на партия ГЕРБ един от въпросите е бил дали да се повдигне полемика по въпроса управляването на транспортно средство след приложимост на алкохол или наркотични субстанции да бъде квалифицирано като съзнателно действие.

Поводът за предложенията на ръководещата партия е гибелта на журналистта Милен Цветков, който бе погубен точно на Великден, откакто джип го блъсна на червен светофар на столичния бул. " Черни връх ". Зад кормилото бил Кристиан Николов, който се качил да кара след приложимост на коктейл от опиати.

" Въпросът е за спор и не е включен в текстовете, които депутатите през днешния ден ще внесат в деловодството на Народното събрание. Той е за по-спокоен и необятен юридически спор ".

Министър Кирилов напомни, че още в края на 2017-а година са написани текстовете за инкриминиране на ръководството на МПС под въздействие на наркотични субстанции. Тогава са били признати и са в действие от 3-ти януари 2018-а година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР