Това е конкретния заподозрян за стрелбата в холандския град Утрехт.

...
Това е конкретния заподозрян за стрелбата в холандския град Утрехт.
Коментари Харесай

Това е стрелецът от Утрехт!

Това е съответния обвинен за стрелбата в холандския град Утрехт. Той е турчин - на 37 години. Името му е Гьокман Танис и е роден в Турция. Полицията популяризира и негова фотография, като изиска от жителите подпомагане за откриването му.

Стрелбата стана през днешния ден сутринта в трамвай. Все още не са ясни претекстовете за действието, само че локалните управляващи не изключват и версия за тероризъм. В тази връзка е затегнат контрола на всевъзможни основни обекти като гари, летища и така нататък

Трима души са починали, а девет други са ранени в пукотевица в централния холандски град Утрехт през днешния ден сутринта, заяви локалната полиция, представена от Ройтерс.

Полицията към този момент работи и по свои следи, като на няколко места в града са осъществени обиски и даже се оповестява за престрелки.

Освен случая в трамвая, при който почина човек, на още няколко места в Утрехт е имало пукотевица. Това сподели на конференция Националния координатор за битка с тероризма Питер Яп Албергсберг.

Полицията прикани хората в града да не напущат домовете си. Според управляващите, нови набези не са изключени. Продължава и търсенето на нарушителя, който откри пукотевица, написа в Туитър представител на градските общински управляващи. Основен обвинен към този момент е 37-годишен турчин на име Гьокман Танис, който се търси от управляващите.

"Нашето предпочитание е допустимо най-бързо да заловим причинителя на нападението ", сподели представителят на полицията Бернхард Йенс.

Германската полиция заяви, че е засилила наблюдението по границата на страната с Холандия, с цел да не може през нея да се промъкне въоръженият мъж, който откри пукотевица по-рано през днешния ден в трамвай в холандския град Утрехт и умъртви най-малко един човек, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на федералната полиция в граничната провинция Северен Рейн-Вестфалия Хайнрих Онщайн сподели, че са ситуирани спомагателен брой служители на реда, които да следят освен главните пътни автомагистрали, само че и по-малките пътища, пресичащи границата, а също и железопътните линии, свързващи двете страни.

Той добави, че немската полиция е в непосредствен контакт с холандските управляващи и разполага с изложение на обвинения, който съумя да избяга от мястото на стрелбата. Първоначално немските управляващи имаха разпореждане да наблюдават за алено "Рено Клио ", само че доскоро получиха информация, че то е било намерено изоставено в Утрехт.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР