Това е изповед на жена – да я наречем Мария,

...
Това е изповед на жена – да я наречем Мария,
Коментари Харесай

Истинската изповед на една жена на 45: Как голямата любов може да разбие семейството

Това е изповед на жена – да я назовем Мария, осезателно почувствала, че бракът й се е „ износил “. В един миг децата и сполучливата кариера са оказат незадоволителни за фамилното й благополучие в случай, че тръпката към другия е изчезнала. Мария осъзнава преходността на брачната връзка, която отслабва с времето повече или по-малко бързо, само че това не понижава възприятието й, че е нещастна. А години вървят. Възможностите пред нея са две – да се огледа към себе си за вероятно сантиментална връзка или да се уповава пасивно на „ случайността “ да срещне „ същинския “. Рискът при последното е явен – загуба на фамилията в опит да се стартира отначало. Случва се точно второто.

Случайна среща сближава Мария с токущо разведен мъж, който я подготвя с диалози и похвали да показа с него проблемите в персоналния си живот. Налице е и физическо привличане сред двамата. От тук до „ изневярата “ в фамилията крачката е дребна и Мария я прави без да се колебае – тя от дълго време е мечтала да бъде още веднъж мечтана жена! Следват нескончаеми неистини у дома, само че смяната в държанието и външния й тип не могат да останат скрити за брачна половинка и децата й. И тя афишира, че напуща „ фамилното огнище “, неразбрана от брачна половинка си, спечелвайки си неговата злоба, както и упреците на към този момент браншовете деца, че ги оставя без майка и без семейство. Приятелките също я укоряват – само че може би й завиждат малко? Така или другояче, Мария е решила да бъде щастлива и това сякаш оправдава нейното държание. Да, всеки човек желае да бъде благополучен с човек до себе си, който му подхожда във всяко отношение. При неточност в първичния избор на партьора, това нормално е за сметка на изгубени приятески връзки и непоправима рана в душите на децата, за които такава постъпка надали е добър образец.

За страдание, у Мария не проличава и сянка на подозрение дали по този начин дълго лелеяното й благополучие ще продължава задоволително дълго време, или в един предстоящ, доста горчив миг тя би могла да се окаже изоставена, лишила се от близки до края на живота си. Изповедта на Мария повдига въпроса за смисъла на понятието „ благополучие “ в емоционално-чувтвения аспект сред мъжете и дамите. Във всички случай обаче, то не би трябвало да се гради на нещастието на околните – родители, деца. Печелиш едно – губиш друго! Изборът е ваш.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР