Това е исторически ден за нашата страна. Не искаме да

...
Това е исторически ден за нашата страна. Не искаме да
Коментари Харесай

Британският посланик Ема Хопкинс: За престой до 90 дни във Великобритания няма да е необходимо да се вади виза

Това е исторически ден за нашата страна. Не желаеме да се оплакваме или радваме, ще посрещнем с достолепие Брекзит. Това съобщи Нейно Превъзходителство госпожа Ема Хопкинс, дипломат на Англия у нас в ефира на БТВ.

„ Със несъмнено нещата ще наподобяват друго. Няма да седим на една маса с Европейски Съюз, само че ще продължим да си приказваме. Ние споделяме едни и също полезности. Ще укрепим нашата дипломатическа работа. Ще продължим да бъдем дейни по тематики, свързани с интернационалната конюнктура и климатичните промени “, разясни тя.

Брекзит сви вноса на английски артикули у нас

„ Ще би трябвало да договаряме доста неща и да намерим доста механизми за съдействие. Ако несъмнено решение е преференциално за нас ще го договаряме с Европейски Съюз, в случай че не - със Съединени американски щати. Ще продължим да работим с нашите сътрудници, както до момента “, акцентира госпожа Ема Хопкинс.

„ Британците са практични хора по темперамент и ние сме обърнали към този момент взор напред. От на следващия ден ние към този момент няма да сме държава-членка. Ще спазим периодите “, увери Нейно Превъзходителство английския дипломат.

Тя съобщи още, че досега 140 000 българи са подали молба за статут на уседналост във Англия. По думите ѝ от 1 януари 2021 година ще се вкара нова скица за емиграция. Тя ще засегне тези, които желаят по-дълго време да живеят във Англия, които работят или учат.

„ За престой до 90 дни не е належащо да се вади виза. Възможно е обаче, новите правила да обзет и сезонните служащи. До края на тази година, българите могат да решат да се заселят и да останат дълготрайно във Англия “, сподели още Ема Хопкинс.

Обединеното кралство напуща Европейския съюз

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР