Това е едно послание, което е достатъчно да предизвика и

...
Това е едно послание, което е достатъчно да предизвика и
Коментари Харесай

Явор Нотев: Фокусирането върху главния прокурор е прекалено

" Това е едно обръщение, което е задоволително да провокира и боязън, и извънредно сериозна реакция, тъй като нещата би трябвало да намерят своето позволение. Не би трябвало да се пестят сили за разкриването на сходен жанр действия, тъй като те имат своето отражение върху позицията, душeвността и качеството на работата на останалите прокурори ".

Така разяснява юрист Явор Нотев в " Денят ON AIR " смъртната опасност в писмо с патрон, която получи спецпрокурор

Той посочи, че е неприемлив напън под каквато и да било форма и добави, че независимостта на магистратите е принцип. По думите му посредством напън магистратите биват насочвани в една или друга посока срещу волята им.

" Тази война сред изпълнителната власт и прокуратурата продължава безпричинно дълго време. Аз бих я определил като позиционна война. Ние следим едни дейности, които имат за единствена последица уронване на престижа на институциите, които са се вкопчили една в друга. От това печели тази част от обществото, която би се страхувала от едно задълбочено и съществено авторитетно следствие ", сподели адв. Нотев пред Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че забравяме кой би трябвало да получи отмъщение вследствие на напъните на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, а това не наподобява обикновено.

" Прекален е този фокус върху основния прокурор. Този въпрос поема извънредно доста сила и внимание и е повдигнат на пиедестала на проблем, който ще реши ориста на правосъдната промяна. Законът се ползва какъвто е. Институцията основен прокурор би следвало да бъде съобразена в нашето всекидневие и да се схваща по този начин, както той заема посочената служба. Да се приказва за това, че имаме друга визия за неговата роля, не е добре и не би следвало да има директно отражение върху нашата политическа реалност ", разясни адв. Нотев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР