Това е чувство, което не можеш да обясниш, освен ако

...
Това е чувство, което не можеш да обясниш, освен ако
Коментари Харесай

Алисън Филикс и Фрейзър-Прайс за майчинството и отложената Олимпиада

" Това е възприятие, което не можеш да обясниш, в случай че не го изпиташ. Говориш за това, само че е по-диво и по-лудо. " С тези думи двукратната олимпийска шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс разказва стъпването си на най-високото място на почетната стълбичка на подиума на Световното състезание в Доха през 2019 година

34-годишната ямайска спринтьорка завоюва своята четвърта международна купа на 100 м през 2019 година единствено две години след раждането на сина си Зион.

View this post on Instagram

Сега Фрейзър-Прайс се надява и на олимпийски триумф в Токио, като балансира ловко сред тренировките и родителските си отговорности.

Носителката на шест олимпийски златни медала Алисън Филикс и Фрейзър-Прайс разясниха майчинството и отсрочените Олимпийски игри в Токио в подкаст на BBC.

" Не мога да си спомня времето, когато просто трябваше да упражнявам ", показа Филикс

View this post on Instagram

35-годишната американка се трансформира в най-успешната атлетка в историята на международните шампионати, откакто през 2019 година завоюва два златни медала с щафетите на Съединени американски щати. Това се случи единствено година откакто Филикс роди своята щерка Камрин.

View this post on Instagram

През май 2019 година във вестник " Ню Йорк Таймс " тя написа, че спонсорът й Nike желае да заплаща единствено 70 % от контрактуваното в изискванията, откакто тя е станала майка. След сериозна битка три месеца по-късно спортният колос промени мнението си.

Watchin mama work!‍
— Allyson Felix (@allysonfelix) " Най-предизвикателната част от това да си по-зрял състезател е, че има отговорности в действителния живот. Аз съм майка. Дори не мога да си спомня времето, когато просто трябваше да упражнявам. Това ме смущава, че в миналото е имало интервал от време, в който съм упражнявала, почивала и това беше всичко. Това трябваше да е необикновено. Сега това е да тренираш, да бъдеш майка и да не си почиваш задоволително. Сигурна съм, че това е нещо, с което доста други хора могат да се свържат. Тази работа не е по-различна от тази ", разяснява Филикс.

Ямайската спринтьорка Фрейзър-Прайс се приготвя да пази международната си купа на 100 м през 2017 година, когато стартира да става " доста болна ".

" Бременността беше последното нещо в мозъка ми. Няколко теста по-късно открих, че съм бременна. Стоях си у дома два дни. Бях шокирана, тъй като истината беше, че мислех, че би трябвало да завърша атлетическата си кариера преди да мога да направя семейство ", спомня си ямайската хала на пистата.

След като синът й Зион стана очевидец на триумфа й на Световното състезание в Доха през 2019 година, Фрейзър към този момент мисли по различен метод. Тя го счита за благословия.

View this post on Instagram

" Все още би трябвало да тренираш и да намериш изобретателен метод да работиш. Опитвайки се да правиш това с тригодишно дете е доста мъчно ", добави тя.

Олимпийските игри в Токио бяха отсрочени от 2020 за 2021 година поради пандемията от COVID-19, само че двете майки не са се отказали от своите упоритости на олимпийската сцена.

" Аз съм в Лос Анджелис и тук има единствено няколко уреди, които са отворени. Тренираме на улицата. Това беше просто предизвикателство да разберем по какъв начин останем на най-високо равнище и с вяра. Нашите цели не се анулират, само че се случват по друг метод ", добави американката.

Фрейзър-Прайс пък е с упоритости да взе участие на 100 и 200 метра на Игрите в Токио.

" Ако мога да се върна след сина си и да съм в положение да се кача на подиума, възрастта няма да ме спре. Вероятно съм по-възрастна от множеството от дамите в надпреварата, само че какво от това? Аз просто се концентрирам върху това да свърша своята работа и да бъда щастлива ", показа още ямайската спринтьорка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР