Това десетилетие, в което живеем, в Русия става точно обратното

...
Това десетилетие, в което живеем, в Русия става точно обратното
Коментари Харесай

Доц. Валентин Вацев: Антибългарските настроения в Русия се ширят и задълбочават непрекъснато, това е един зъл режим

Това десетилетие, в което живеем, в Русия става тъкмо противоположното на перестройката от 90-те години. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус " геополитическият анализатор доцент Валентин Вацев. 

" Това е един злобен режим, военно-временен, който няма никакви сантименти по отношение на България. Антибългарските настроения в Русия се ширят и задълбочават непрестанно, с всеки изминат ден. Ангажирането на България във военни спорове е гибелно, само че към момента българите не го схващат ", разяснява още той.

" България не сбърка ангажирайки се с Европейския съюз, това беше належащо, беше исторически правилно и вярно ", безапелационен бе доцент Вацев.

" Но не трябва това да се назовава, не биваше и не трябва да продължава да се назовава геополитически и цивилизационен избор. Между геополитиката и цивилизацията има голяма бездна. Геополитически ние сме не атлантическа, а континентална страна. Колкото за НАТО, в НАТО направиха главната неточност, когато не се разпуснаха незабавно откакто беше разхлабен военният блок на социализма - Варшавският контракт. Да съществува отвън Варшавския контракт НАТО е доста рискова организация, която води до война. Още тогава споделих и беше ясно, когато разпуснаха Варшавския контракт и не разпуснаха НАТО, че НАТО ще докара война. Ето я войната. Войната, която обсъждаме ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР