Това дава на Тереза Мей по-малко от 24 часа да

...
Това дава на Тереза Мей по-малко от 24 часа да
Коментари Харесай

Критични Часове За Тереза Мей След Колосалния Провал!

Това дава на Тереза Мей по-малко от 24 часа да се бори за работата си. Няма ограничавания в броя на пътите, в които Джеръми Корбин може да инициира избор на съмнение, само че е малко евентуално водачът на опозицията да стартира борба, която не счита, че може да завоюва. А като Демократичната юнионистка партия съобщи, че ще се придържа към съглашението си с торите, провалянето за Тереза Мей не е сигурено. Ако държавното управление завоюва, следствията са елементарни:

Тереза Мей продължава да работи. Ако тя загуби, държавното управление ще падне и ще има интервал от 14 дни, в който може да се образува ново държавно управление. Няма строги правила за това, което би трябвало да се случи през този интервал от две седмици.

Тереза Мей, която преди този момент съобщи, че няма да се бори с изборите през 2022 година, може да се опита да сътвори нова администрация. Тя е в сигурност от вота на съмнение от личната си партия за още 12 месеца, откакто гласуването против нея се провали в края на предходната година. Въпреки това, тя може да реши, че е време да се отдръпна и да съобщи юздите на някой различен. Нов водач на консерваторите ще има шанса да образува държавно управление - както и опозиционните партии.

Сегашният състав на Народното събрание значи, че консерваторите остават единствената партия с задоволително брой депутати, с цел да може да управляват Камарата на общините. Тереза Мей би трябвало отсрочи Брекзит, откакто договорката й за овакантяване претърпя исторически погром в Народното събрание, счита водача на Шотландската национална партия Никола Стърджън, която приканва премиера да удължи член 50, написа в днешния си брой в. Daily Express. Камарата на общините отхвърли договорката на министър-председателя с 230 гласа разлика.

Това е найголямата загуба на държавно управление в историята на Народното събрание. След гласуването, Никола Стърджън написа: „ По-рано приказвах с премиера – явно няма никаква концепция какво да прави по-късно “. „ Най-малкото, което тя би трябвало да направи в този момент, е да удължи член 50, с цел да спре часовника “. Член 50 е механизмът, който дадена страна задейства, с цел да напусне Европейския съюз, като й дава две години, с цел да контракти нови търговски връзки с Брюксел, преди да напусне блока.

Обединеното кралство би трябвало публично да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, като започва член 50 преди две години. Някои политици приканват Тереза Мей да изиска удължение на член 50, което може да се реализира единствено с позволение на Европейски Съюз, с цел да се даде повече време за договаряния или даже за втори референдум.

Представител от Брюксел сподели: „ Ако министър председателят оцелее и ни осведоми, че се нуждае от повече време, с цел да завоюва Народното събрание по договорката, ще бъде препоръчано техническо удължение до юли “. Те също по този начин предложиха по-нататъшно удължение на периода, в случай че в Обединеното кралство бъдат свикани избори или втори референдум за участие в Европейски Съюз. Това значи, че Обединеното кралство евентуално ще взе участие през май в изборите за Европейски парламент, макар че английските евродепутати може би в никакъв случай няма да заемат местата си, защото Народното събрание не би трябвало да се събира до юли.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР