Това, че всички болести са от нервите“ е известно от

...
Това, че всички болести са от нервите“ е известно от
Коментари Харесай

Освободете се от Мислите, които са реална опасност за здравето ви!

 Това, че „ всички заболявания са от нервите “ е известно от незапомнени времена. Съвременните медицински данни удостоверяват, че към 60% от хроничните болести се развиват заради психически аргументи – нездравословни мисли, страсти, прекарвания.

В същото време процесът на протичане на доста болести зависи единствено на 15 % от лекарите и лекуването, а 85% се дефинират от отношението ни към проблемите с благосъстоянието и психически настройки.

Кои органи страдат най-вече от най-разпространените мисли и страсти?

Мнение на психиатри:

За вашата метеочувствителност “БЛАГОДАРЕТЕ ” на вашата подозрителност

Ако не вие ​​самите, то някой от членовете на вашето семейство, родственици или сътрудници евентуално страда от метеочувствителност. Горещината внезапно се сменя с хладина или противоположното, а злополучните, подвластни от времето хора, са принудени да гълтат планини от хапчета или да пазят леглото. Ако наблюдавате такива хора, можете да откриете общи черти на характерите им: тревога, недоверчивост, подозрителност, честа безпричинна тревога или безпокойствие за дреболии, податливост към правене от мухата – слон. Подобни мисли и страсти, в случай че човек се поддава на постоянно на тях, водят до разстройство на вегетативната нервна система. А проявата на такива разстройства постоянно е обвързвана с метеочувствителност.

Съвет: с цел да поставите нервите си в ред при подобен темперамент, би трябвало да приемате леки успокоителни през нощта: 25 капки маточина или валериана или половин чаша запарка от жълт кантарион. Сутрин за пробуждане – чаша запарка от шипка, смес от женшен или китайска лимонова трева ще ви оказват помощ да се ободрите незабавно.

Не се самосъжалявайте!

Кой от нас не е имал сложни моменти, когато наподобява, че целият свят е срещу нас и в случай че не съжалите сами себе си, тогава кой различен? Самосъжалението ненапълно облекчава тежестта на напрежението, удостоверяват психолозите. Човек обаче не би трябвало да се заблуждава: в действителност сходно състрадателно отношение не лекува, а в противен случай, натрупва напрежение  и всичко отрицателно в дълбините на съзнанието. А това води до струпване на нездравословен стрес (дистрес).

От физиологична позиция самосъжалението се отнася към астеничните реакции, при които в организма се създава хормонът на слабостта Ацетилхолин. Честите синтези на подобен хормон могат да подкопаят душeвността и на фона на нескончаем дистрес се развиват неприятни затруднения:

– болести на храносмилателната система (главно гастрит и язви на стомаха);

– апатична депресия;

– хипотония (ниско кръвно налягане);

– общо намаляване на имунитета и слаба резистентност на инфекции.

Съвет: самосъжалението се лекува най-добре, като се грижите за другите. Това може да са членове на вашето семейство, родители, далечни родственици. В такава обстановка доброволчеството ще помогне да се справите със личните си психически проблеми – помощ за деца, останали без родители, възрастни хора, изоставени животни.

Агресията вреди най-вече на сърцето

Отдавна е видяно, че нападателните персони с диктаторски темперамент постоянно съчетават видимо несъвместими черти: непотребна суровост и неотстъпчивост, придирчивост и … прочувственост. Такива хора тероризират другите и с изключение на всичко друго изтезават своите близки. В същото време те отхвърлят да одобряват обич, поддръжка и страдат от недоумение и вътрешна самотност. Свикнала да нападна, душата постоянно е уязвима и доста зависи от мнението на другите. Трудно им е да намерят успокоение и нормално човешко благополучие. В допълнение, те безусловно не знаят по какъв начин да се отпускат.

Постоянното напрежение, навикът да са подготвени за борба, уви, не остават без следствие. На първо място нападна сърдечно-съдовата система и изключително мощно поразява сърцето. Увеличава се рискът от инфаркт на миокарда.

В същото време е видяно, че сърдечните проблеми постоянно се срещат при хора, които имат тъкмо противоположния темперамент: положителни, слаби и недействени. За разлика от агресорите, такива „ зайци “ съчувстват на целия свят, само че не се пробват да променят  нищо. Те са смазани от размера на „ неизразходваната “ обич, само че тяхната нерешителност не им разрешава да употребяват това благосъстояние по предопределение. В резултат на това прекарванията им водят до проблеми със сърцето.

Съвет: както на агресорите, по този начин и на тези, които одобряват всичко драговолно, може да им помогне психоаналитик или работа върху себе си благодарение на книги по логика на психиката.

 

 

Дори и вашият най-зъл зложелател не може да ви навреди повече, в сравнение с личните ви мисли

 

9 перли на будистката мъдрост, които оказват помощ за реализиране на вътрешен мир Будистките мъдри изявления излизат отвън рамките на религията. Тяхната радикалност и фокусиране върху най-важното, оказват помощ вярно да се…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР