Това, че котките обичат да спят на главите на своите

...
Това, че котките обичат да спят на главите на своите
Коментари Харесай

Защо котките обичат да спят на главите на стопаните си

 котка спи

Това, че котките обичат да спят на главите на своите стопани не е вест. Оказва се, че това събитие има своето пояснение. Британски учени са провели серия от изследвания, с цел да разкрие повода за това държание на нашите мустакати другари. Има няколко теории за какво котките спят на главите на своите стопани. Ще ви разкажем за най-известните от тях.

Първата доктрина е температурно-енергийна-целебна

Средната телесна температура на котките е доста по-висока от тази при хората и е към 38,6 ° С, Съответно, те се нуждаят от доста повече топлота, с цел да се стоплят. Вероятно сте забелязали, че четириногите обичат да се свиват на кълбо там където озаряват слънчеви лъчи.

Тялото на човек отделя огромно количество топлота, изключително от главата и крайниците. Това доста наподобява домашните любимци. Мнозина са забелязали, че когато имат някаква болка, котката ляга точно на това място, обирайки дискомфорта. Причината се крие тъкмо в нарасналата температура на болния орган или сектор на тялото.

Втората доктрина е ароматна

Котките безумно обичат аромата на косите на стопанина, изключително на женските. Ако сте представителка на женския пол и обичате да всевъзможни ароматни шампоани и балсами, то котките губят мозъка си от главозамайващите ухания.

Някои котки обичат да блжиат и косите на другарите си. Не би трябвало да се радвате на това, тъй като нездравословни химикали могат по този метод да влязат в червата на животното, причинявайки му огромна щета.

Трета доктрина, сантиментална

Някои учени допускат, че котките обичат чувството за комфорт и успокоение, които изпитват покрай главата на стопанина. Ето за какво просто няма по-добра място за котката ти от твоята възглавница.

Шегата настрани, само че специалистите към момента поучават хората да отучат котките си от навика да лягат гостоприемно върху тях, тъй като следствията за индивида може да не са радостни: арушение на дихателния темп, изтръпнали крака и даже хронично бодърствуване.

По-добре й направете някоя пухкаво място за престой, даже в случай че котката обича да спи върху вас повече от всичко.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР