Това, че г-н Иван Гешев беше отстранен от поста главен

...
Това, че г-н Иван Гешев беше отстранен от поста главен
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Сарафов години наред работеше с Гешев

„ Това, че господин Иван Гешев беше отхвърлен от поста основен прокурор е добре, защото той не трябваше въобще да бъде избиран. Благодарение на неговото държание и обществени изказвания, на всеки български жител му стана ясно какъв е казусът в прокуратурата ”, разяснява в ефира на „ Здравей, България ” Нели Куцкова, някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България.

„ Друг е въпросът, че по-късно беше изненадваща бързината, с която бе определен господин Борислав Сарафов. Той години наред работеше с Гешев, бяха един екип. Защитаваше го и в този момент внезапно се оказа, че е герой против „ гешевизма ”, уточни още тя.

На въпрос може ли да се нападна пред съда назначението на Сарафов, Куцкова съобщи: „ Административният съд може да се произнесе единствено по отношение на процедурата, само че не и по отношение на преценката на качествата на индивида ”.

„ В качеството си на шеф на Националната следствена работа Сарафов няма взор върху цялата работа на прокуратурата, само че за делата на " трупчета " не може да не е имал визия ”, добави Нели Куцкова.

Според нея първо би трябвало да бъде определена парламентарна квота за нов Висш съдебен съвет, според настоящия Закон за правосъдната власт.

„ Чувам, че първо би трябвало да се одобряват конституционните промени. Това прави още по-вероятно актуалният Висш съдебен съвет да избере нов основен прокурор ”, заяи още тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР