Това безспорно е повод за отдих, но за радост не

...
Това безспорно е повод за отдих, но за радост не
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: Има три сценария за развитието на войната след руското оттегляне от Херсон

Това несъмнено е мотив за отдих, само че за наслада не бих споделил, защото до момента в който този спор не завърши, няма по какъв начин да си починем изцяло от това, което се случва безусловно на 1000-1200 км. От нашата граница.

Така разяснява политологът и интернационален анализатор доцент Искрен Иванов оповестеното от Русия в сряда отдръпване от западния бряг на река Днепър.

„ За мен оттук насетне се обрисува три сюжета какво може да последва “, съобщи той в студиото на Euronews PrimeTime.

„ Първият сюжет бихме могли да определим най-общо като диалогичен сюжет “, уточни анализаторът и добави, че това значи Съединени американски щати да спомагат за договаряния сред Украйна и Русия. Доц. Иванов означи още, че към този момент има разговор сред министрите на защитата на Съединени американски щати и Русия, което е положително.
Вторият сюжет беше нуклеарната ескалация. За благополучие в този момент, откакто имаме разговор на най-високо ниво, макар че към момента е евентуален този сюжет, на настоящия стадий той звучи като по-скоро неизпълним.
„ Третият сюжет е да има някакъв дворцов прелом в Москва, само че аз съм черноглед, тъй като такива епизоди в съветската история са малко и тъй като считам, че Путин се е обкръжил с хора, на които има вяра и на този стадий няма по какъв начин столът му да бъде разтърсен “, уточни доцент Иванов.

Според него руснаците няма да желаят да договарят със Зеленски.

„ Те ще желаят да договарят непосредствено със Съединени американски щати, тъй като те към момента виждат Украйна като собствен заден двор и не престават да виждат НАТО като опасност за своята сигурност. Този спор ще се реши едвам когато има разговор сред Съединени американски щати и Русия, просто тъй като Русия възприема като собствен стратегически конкурент в този конфликт не Украйна, която за нея е просто някаква страната за завладяване, а Съединени американски щати “, разяснява още анализаторът.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР