Тошко Йорданов се оплете в обяснения кога са предпочели Пламен

...
Тошко Йорданов се оплете в обяснения кога са предпочели Пламен
Коментари Харесай

Тошко Йорданов съвсем се оплете кого и кога са поканили за премиер


Тошко Йорданов се оплете в пояснения по кое време са предпочели Пламен Николов за министър председател на Има Такъв Народ и за какво Петър Илиев е отказал. Пред Нова тв тази заран зам.-председателят на „ ИТН “ атакува публицистите, изясни даже, че президентът е позволил неточност като не е ревизирал авансово служебните министри. Хем сподели, че медиите могат да очернят персони за по-малко от два часа, хем сподели, че няма неприятно те да ревизират и да вадят обстоятелства за хора като Асен Василев.

По думите му още преди няколко седмици Пламен Николов е бил поканен за министър председател от Има Такъв Народ. Това било очевидно, само че публицистите не се усетили: „ С Пламен Николов работим в екип от три години и половина, след Референдума, който направихме, продължихме да работим дружно. Направихме и спор с него, излъчихме го непосредствено, само че тъй като множеството публицисти не разсъждават, това някак си мина метър. “, бяха думите на Йорданов.

В същото време сценаристът на „ Шоуто на Слави “ призна, че е имало покана и към Петър Илиев за министър председател. Юристът, който бе препоръчан от Трифонов за правосъден министър в първия вид на държавно управление на Има Такъв Народ, бе стартиран като бъдеща номинация за министър председател от доста медии в последните дни. Имаше и самопризнания от средите на „ Демократична България “, че това име е упоменато в диалозите им с „ ИТН “. Според Тошко Йорданов, тъй като публицистите го очернили, той им отказал: „ Вчера наблюдавахме публицистите по какъв начин оповестиха един човек за министър председател, за два часа го ревизираха, какви ли не компромати извадиха.. не виждам виновност, че сме го номинирали и той е отказал “, беше другата теза на депутата.

Той даже се възмути, че имало офанзиви към тях, че провелири Асен Василев и извадили за него остаряла информация.Това, по думите му, било неточност на президента. „ Христо Иванов си разреши да ни каже кой да слагаме за министър, по тази причина си позволихме да отговорим за какво не желаеме този министър. А това, че той сега е министър, не е наша виновност. Но служебният кабинет е превъзходен, и Радев не е служител на реда по душа, с цел да проверява, всеки позволява неточност “, твърди Йорданов.

Според него било добре, че предлагането им за министър председател – Пламен Николов е управител и не е бил политик. ламен Николов е управител, идва от действителния бизнес. Има разлика сред това да е служител, който раздава публични пари и сред бизнесмен, който влага свои персонални пари, считат от Има Такъв Народ.

" Човекът има качества – извънредно просветен е, в случай че стане министър председател и получи доверието на Народното събрание, в Европейски Съюз няма да берем позор – на въпроса „ Имате ли си кафе “, няма да отговори „ Не, имам си торта сахер “, продължи коментара си Йорданов.

Николов е просветен – лекар по философия на правото, отзивчив, и доста свестен диалогичен човек, не слуша единствено себе си.

Какво значи политически опит? В политиката би трябвало да влязат хора, които схващат от сферата си, а министър председателят би трябвало да координира активността им – тъй че от кое място се натрупа този опит? Никой не е задавал въпроса на Борисов какъв опит има той като пожарникар, или като охранител – 12 години той беше министър председател, а никой не го попита какъв политически опит има, добави депутатът.

Преди две седмици поканихме на диалог Николов, посочи Йорданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР