Тормозеното куче Джеси от Пловдив официално вече има нов дом

...
Тормозеното куче Джеси от Пловдив официално вече има нов дом
Коментари Харесай

Джеси от Пловдив вече има нов дом и се радва на любов и всеотдайни грижи

Тормозеното куче Джеси от Пловдив публично към този момент има нов дом и се радва на обич и всеотдайни грижи от страна на неговите спасители. Човекът, който обгрижва Джеси е Радослава Камбурова, отзовала се на място, откакто стана ясна историята на кучето. Тя съобщи пред TrafficNews , че четириногото се усеща към този момент обичано и привиква с новото си фамилно гнездо. След 11 години тормоз, Джеси е по-спокойна и се радва на страхотните грижи, които Камбурова поставя за нея.

Припомняме, че Джеси живееше под ужасяващ гнет. Видът на кучето издаваше, че през годините стопанинът Стоил Георгиев не е полагал грижи за него. Четирима възпитаници от Френската гимназия в Пловдив помогнаха на кучето, като се обадиха на управляващите, с цел да алармират за издевателството, който е получавала.

Радослава Камбурова също е от спасителите на питбула. След като кучето й бе предадено непринудено, изскочиха подозрения за много жестокости, които е претърпяло животното- от дрогиране, заливане с киселина до полови похищения. Стоил неведнъж е вкарвал кучето  в жилищния си блок със мощни ритници, като че ли е футболна топка.

„ Психически Джеси е малко по-добре, само че би трябвало време и се надявам да се възвърне напълно. Следите от издевателствата се заличават към този момент, само че към момента приема лекарства, които са мощни, ” съобщи Камбурова. По думите на дамата, Джеси към този момент се пробва да прави дребни разходки и си играе с новото си семейство.  Радослава Камбурова съобщи обаче, че към момента няма никаква изясненост по следствието против насилника Стоил Георгиев, а зоополицията в Пловдив не спомага по никакъв метод.

Въпреки това пловдивчани и фенове на животни няма да оставят нещата по този начин.  На 19-ти май те ще излязат на кротичък митинг в поддръжка на кучето и с искане за затвор по отношение на насилника. Протестиращите ще се съберат в 14 часа пред Централна поща в град Пловдив. От там шествието ще се запъти към Пловдивския съд и прокуратура. Информацията за протестни дейности в цялата страна бе оповестена като Facebook статус. Във всеки град ще поддържат всички четириноги, които биват подлагани на тормоз. Исканията им са ясни- затвор за всеки един, който прави такива похищения върху кучето си.

Припомняме, че възпитаници от пловдивски учебни заведения събраха средства, с цел да подкрепят лекуването на кучето от Пловдив. Трагичната история докосна мнозина, които демонстрират самодейност да оказват помощ с каквото могат.
Прочетете още

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР