Тор от лукови люспи – универсално средство за градината Според

...
Тор от лукови люспи – универсално средство за градината Според
Коментари Харесай

Тор от лукови люспи за здрава и богата реколта

Тор от лукови люспи – универсално средство за градината

Според Международната федерация за придвижване на биологичното земеделие (IFOAM) бъдещето принадлежи на биологичното земеделие. Разбира се, пестицидите и синтетичните торове са доста ефикасни, само че също толкоз токсични за почвата, самите растения и хората. И в края на краищата, не всеки знае, че доста от тях могат да бъдат сменени с тор от лукови люспи.

Сигурно, гратис и налично целогодишно решение. Не бързайте да изхвърляте люспите от лука: те се употребяват освен за боядисване на яйца за Великден. Днес ще разберете за какво и по какъв начин да приготвите универсално средство за растенията. За благополучие, това въобще не е мъчно.

Тор от лукови люспи
Има две положителни аргументи, заради които луковите люспи би трябвало да се употребяват от всеки градинар или просто фен на зелените подправки на перваза на прозореца. Първо, съдържащият се в тях акарицид гони листни въшки, бълхи, акари, гъсеници, трипси, техните ларви и други инсекти, рискови за разсада. И даже бактерицидните болести няма да обиден вашите растения, по-специално подправената и елементарна брашнеста мана, фитофтората и кореновото изгниване.

Второ, изобилието от микроелементи и биофлавоноиди усъвършенства усета и състава на плодовете, активирайки узряването им. Дори феновете на това средство може да не знаят, че точно наторяването с лукови люспи е тайната за сладките им домати. Факт е, че след наторяването количеството захари в плодовете се покачва.

Наторяването с лукови люспи е най-подходящо за следните насаждения:
домати, патладжани, тиквички, краставици, чушки, ягоди

Необходими съставки:
1/2 буркан лукови люспи
4 л вода

Пригответе авансово 4 литра вряла вода, залейте люспите и варете на междинен огън за 15 минути. Оставете да изстине и настоявайте за 12 часа. Разреждайте готовата запарка с престояла вода (не незабавно от чешмата или даже изворна) в съответствие 1 към 6.

Моля, обърнете внимание: люспите на жълтия лук са доста по-полезни от тези на белия и по-ефективни от тези на аления, от които са ви нужни два пъти повече за инфузията.

Подхранвайте растенията с тази инфузия, когато няма блестящо слънце: след залез слънце или при облачно време.

Препоръчително е да вършиме това след главното поливане и не повече от един път на 8 дни. Освен това високораслите растения (краставици или домати) най-добре да се третират със спрей бутилка.

Вижте още: Зелени борови шишарки – основа за балсам за здравето

Желаем ви кралска годишна продукция!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР