ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Полша - Левандовски повежда орлите към Катар

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022, които сигурно ще желаят да покажат максимума от своя капацитет на огромната сцена. Днес ви представяме един от тимовете от група " C " - Полша.

ПЪТЯТ ДО КАТАР

Полският народен тим си обезпечи място на международните финали откакто се класира на 2-ото място в група " I ", изпреварен в крайното класиране от Англия. " Дружина полска " реализира 6 победи, 2 равенства и 2 загуби в квалификациите. В жребия за Мондиала, тимът попадна в една група с Аржентина, Саудитска Арабия и Мексико.
 Снимка 568624
Източник:

ОТБОРЪТ

Поляците разполагат с едно от най-силното потомство от играчи. Супер звездата Роберт Левандовски има основна роля за тима и е водачът, който всеки селекционер мечтае да има. Съставът е доста умел, само че междинната възраст не е огромна. Повечето от играчите играят в топ 5 на европейските шампионати и постоянно вземат участие в европейските клубни шампионати, а националният тим се класира за всички огромни конгреси.
 Мексико - промененото ДНК
Мексико - промененото ДНК

" Ацтеките " залагат на преса и нападателен футбол

Около тима царува спокойна атмосфера. Някога имаше клюки за кавги сред Левандовски и Блашчиковски, само че с трайната травма на халфа, те избледняха.

Мнозина анализатори дефинират отбраната като най-слабото звено на " орлите ". Съставът изпитва съществени усложнения при мощно офанзивна игра на противника. Отборът няма непрекъснат модел на игра, а тактиката му е непредвидима. Някои експерти даже дефинират поляците като " мощни и слаби във всичко ". В " Дружина полска " постоянно центрират, играят с дълги топки, с вярата, че Левандовски ще успее да да продължи офанзивата, само че това не постоянно носи триумф.
 Снимка 592900
Източник:

ГОЛЯМАТА ЗВЕЗДА

Кой, в случай че не Роберт Левандовски ? Един от най-хубавите нападатели в света. Машина за отбелязване на голове. Абсолютният капитан и водач. За 132 участия със състава на Полша има 76 маркирани гола. Левандовски прави дебютния си мач за мъжки народен тим на 10 септември 2008 против Сан Марино. Влиза като запаса и вкарва гол.

Той отбелязва и първия гол на Евро 2012 в мача на откриването против Гърция, който приключва 1:1. Сега очакванията на Полша са съсредоточени точно върху нападателя, който мечтае да реализира нещо огромно със своята татковина.

" Мозъкът " и вярата на тима - Пьотър Желински.

Халфът има решаваща роля, както в Наполи, по този начин и в националния тим. През него се построяват множеството офанзиви и стартира отбранителната линия. Има отлична техника, оправя се със комплицирани обстановки в играта и има основна роля в доста от срещите на Полша.

Неговата стойност за тима е голяма и дружно с Левандовски повеждат състава към Катар с огромни очаквания.
 Снимка 592901
Източник:

Не го отписвайте - Аркадиуш Милик

Преди 3 години Милик беше считан за суперобещаващ нападател, който идеално би заменил Левандовски в националния тим. Контузиите съществено попречиха на Аркадиуш, той отсъства от терените дълго време.Сега наподобява, че Милик се завръща във форма. Той направи добър дебют за Ювентус и идва за Световното първенство в съвършено положение. Притежава страховит удар, инстинкт за гол и умения за асистенции - всичко, което би трябвало да има един класен нападател.
 Саудитска Арабия - тоталният новобранец!
Саудитска Арабия - тоталният новобранец!

Нямат късмет против Меси и Левандовски

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Чеслав Михниевич пое Полша в края на януари тази година. Наричан е " Полският Моуриньо ". Малко прочут факт е, че новоизбраният селекционер на Полша от много време е непосредствен другар на българския сътрудник Николай Жейнов. През лятото на 2009 година Михниевич беше един от претендентите за старши треньор на Левски. Тогава с него даже бяха контрактувани финансовите условия, само че Тодор Батков се спря на Ратко Достанич.
 Снимка 592902
Източник:

ПРОГНОЗА

Според букмейкърите възможностите на Полша да излезе от групата са 1 към 2, а за продобиване на шампионата: 1 към 130. Възможността на поляците и мексиканците да изоставен групата се правят оценка като идентични. Голямата борба с Аржентина и конфликтът сред едни от най-великите играчи на нашето време - Лионел Меси и Роберт Левандовски, приковава вниманието. Твърде евентуално е поляците да съумеят да продължат към директните елиминации, само че надали силите им ще стигнат за прекомерно напред...
 Аржентина - с благословията на Дон Диего и с огромната цел на Меси за края на 36-годишното очакване
Аржентина - с благословията на Дон Диего и с огромната цел на Меси за края на 36-годишното очакване

" Гаучосите " желаят да стъпят на международния връх

ПРОГРАМА

Полша стартира присъединяване си на Световното състезание против Мексико на 22 ноември. Следва мач със Саудитска Арабия, а последният дуел от групата е против Аржентина на 30 ноември.

22.11, 18:00 часа Мексико - Полша

26.11, 15:00 часа Полша - Саудитска Арабия

30.11, 21:00 часа Полша - Аржентина

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР