Топлофикация-София“ шеста година поред създава проблеми с плащанията на задълженията

...
Топлофикация-София“ шеста година поред създава проблеми с плащанията на задълженията
Коментари Харесай

Николай Павлов: Дългът на “Топлофикация-София“ заплашва да остави държавата без газ

Топлофикация-София “ шеста година подред основава проблеми с заплащанията на отговорностите си към „ Булгаргаз “. В момента ТС, чийто принципал е Столична община, „ виси “ със 130 млн. лв.. Това сдружение несъмнено гради деловите си връзки с „ Булгаргаз “ и Българския енергиен холдинг (БЕХ) все едно те са кредитни институции. Коментар по проблема пред БГНЕС даде и изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов.
Той разясни,че казусът е през цялата година. Българското общество би трябвало да знае, че „ Топлофикация-София “ има непрекъснати отговорности към „ Булгаргаз “ през годините. Това изключително се изостря преди началото на отоплителния сезон, което е необяснимо. Затова ние подхващаме дейности, с цел да можем да съберем парите и да можем да подсигуряваме доставките за всички клиенти, които са сключили контракти с нас. Само да припомня, че с изключение на „ Топлофикация-София “, клиенти на „ Булгаргаз " са и други топлофикационни сдружения, които постоянно си заплащат потребения газ. „ Булгаргаз “ има за клиенти индустриални потребители, които са с непрекъсваем работен цикъл. Те не могат да останат без газ. Това значи, че ще им погинат активите, за които са вложени стотици милиони евро от задгранични компании. Т.е. ние би трябвало да се погрижим за тези клиенти.

Запитат дали е имало година, в която „ Топлофикация-София “ да не дължи пари, Павлов дава отговор: " Не, аз съм тук от 2015 година Значително намалихме вземанията от „ Топлофикация-София “, само че всяка година те си разрешават да натрупат големи задължения ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР