Топ-цитати по горещи теми в Давос 2019Световният икономически форум завърши,

...
Топ-цитати по горещи теми в Давос 2019Световният икономически форум завърши,
Коментари Харесай

Топ-цитати по горещи теми в Давос 2019

Топ-цитати по горещи тематики в Давос 2019
Световният стопански конгрес приключи, закривайки седмица на диспути, приеми и температури под нулата с доминиране на тематики от изменението на климата и мрачните прогнози до забавянето икономическия напредък.

Ето някои от най-хубавите цитати по основни въпроси през миналата седмица.

- Климатичните рискове –

„ Тук съм, с цел да кажа, че домът ни гори. “ - Грета Тунберг, 16-годишна шведска тийнейджърка, чието покровителство против световното стопляне въодушеви младежите по света. Тя шокира аудиторията от бизнес елита в безкомпромисна тирада в петък.

***

"Изменението на климата ни изпреварва. Мисля, че губим конкуренцията." - Главният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш споделяйки паниката си за световното стопляне на форума в Давос, където насочи рецензии към бизнес елита, че е направил прекомерно малко против планетарната рецесия.

***

„ Мисля, че хората стартират да осъзнават, че не може да има бизнес на мъртва планета. “ - Кристина Фигуерес, създател на неправителствената организация „ Глобал оптимизъм “.

- Без наличие –

-„ Тя ще се концентрира върху въпросите тук “- Говорителката на английския министър председател Тереза Мей, съобщавайки, че е изчезнала от форума, с цел да се оправи с размириците по Брекзит в Лондон.

***

„ Какво велико заглавие: Кери замества Помпео. “- Бившият американски държавен секретар Джон Кери провокира смях, откакто модератор на форума му благодари за заместването на настоящия титуляр на офиса, десния Майк Помпео в последния миг, заради шътдауна на държавното управление във Вашингтон.

***

„ Нови ветрове се вихрят по целия свят. “ - Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който се обърна към публиката в Давос с видео от Вашингтон, обявявайки за вълна от популистки "разриви" по света.

- Забавянето на стопанската система –

"В последна сметка, след две години на солидна агресия, международната стопанска система пораства по-бавно от предстоящото и рисковете се усилват." - Началникът на МВФ Кристин Лагард, представяйки мрачната картина на международната стопанска система в деня на откриването на форума.

***

"6,6%. Мисля, че това е много забележителна цифра. Изобщо не е ниска." - Китайският вицепрезидент Уан Кишан отхвърля паниката на международните пазари за положението на икономическия напредък в Китай.

- Давос подозренията –

"Когато институции като Световния стопански конгрес не съумеят да се изправят и да приказват, те стават съучастници." - Ръководителят на „ Амнести интернешънъ “ Куми Найду с жестоко обръщение към Давос за даденото позволение за огромно саудитско наличие без никакъв акцент върху убийството на журналиста Джамал Кашоги.

***

"Това не е скептицизъм.... Това е просто чувство, че тази година няма да е толкоз велика. Тя е съвсем скучна. Не разбирам това. Все още се пробвам да го осъзная." - Професорът от Харвард Кенет Рогоф, който е постоянен участник в Давос, споделя, че в първите дни на форума е липсвало вълнението от предходните години.

***

- В Давос не е нужно да целуваш златни нозе. Не го върша. “ - Комисарят по финансовите въпроси на Европейски Съюз Пиер Московиси отвръща на забележката, че наличието на форумаозначава да се приветстват богатите и могъщите.

- Крале и звезди –

- Бих желал да кажа, че за мен е персонално наслаждение да седнал съм тук и да ви задавам въпроси. Обикновено ми се постанова да претърпявам хора, които задават въпроси на мен. “ - Британският принц Уилям пуска смешка в изявлението със сър Дейвид Атънбъроу, фамозния ефирен природозащитник.

***

"Капитализмът не е порочен, той е безсрамен." - Фронтменът на “Ю ТУ “ Боно, постоянен участник в Давос, осигурявайки нормалната доза рок енд рол-бунтарство на форума в полемика с президента на Руанда Пол Кагаме и шефката на МВФ Кристин Лагард. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР