Томас Фабиано прекрати професионалната си тенис кариера. Италианецът се присъедини

...
Томас Фабиано прекрати професионалната си тенис кариера. Италианецът се присъедини
Коментари Харесай

Ново отказване в ATP Тура: Играч, надвивал Циципас и Тийм в Големия шлем, се сбогува с тениса

Томас Фабиано приключи професионалната си тенис кариера. Италианецът се причисли към Томаш Белучи и Малек Джазири, които също се отхвърлиха от тениса през 2023-та. 33-годишният играч нямаше изключително блестящи резултати в ATP Тура, само че може да се похвали с постигане до третия кръг на всички " мейджър " съревнования, в случай че изключим Ролан Гарос. Точно шампионатите от Големия шлем носят най-голяма наслада в професионалния път на Фабиано, който е записвал триумфи над Стефанос Циципас (тогавашен номер 6) на Уимбълдън и Доминик Тийм (тогавашен номер 4) на US Open.

Това си остават и единствените победи за италианеца над представители на топ 10, само че той въпреки всичко се регистрира с 6 трофеи от сериите " Чаланджър " и постигане до номер 70 в международната класация. 173-сантиметровият състезател се изяви за последно на корта през предишния юли, когато отпадна в откриващия кръг от Чаланджър надпреварата в швейцарския град Цуг. Впоследствие ветеранът получава контузия в региона на коляното и очевидно е решил, че e пристигнало време да остави ракетата, имайки поради по какъв начин таман стана татко, а също така към този момент се намира отвън топ 400 на международната класация.

" Здравейте, другари! През последните няколко месеци стоях надалеч от обществените медии и посветих цялото си внимание на моята брачна половинка Джорджия, както и на дребния Леонардо. Това ми даде опция да схвана, че е време да стартира нов стадий в живота си, въпреки че не ми беше елементарно да вземе сходно решение, защото играя тенис през целия си живот и е в действителност мъчно просто внезапно да спра. Благодарен съм за поддръжката и обичта, която усещах даже на най-отдалечените места по света и желая да изкажа благодарност към моето семейство и треньори, които първоначално ми помогнаха да се трансформира в заслужен човек, а чак по-късно и в неособено неприятен тенисист. Беше едно завладяващо пътешестване, което ми дава кураж за идното в този момент, тъй като животът надалеч не се изчерпва със спорта и имам място за още доста нови преживявания - приключва изказването на прощаване с играта на някогашния младежки първенец по двойки на Ролан Гарос.

Thomas
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР