Том Брейди, най-успешният играч в историята на Националната футболна лига,

...
Том Брейди, най-успешният играч в историята на Националната футболна лига,
Коментари Харесай

Легенда в американския футбол се оттегли на 44 години

Том Брейди, най-успешният състезател в историята на Националната футболна лига, разгласи отдръпването си от спорта на 44-годишна възраст.

Куотърбекът на Тампа Бей Бъкъниърс игра 22 сезона в НФЛ, в които се трансформира в най-разпознаваемото име в историята на американския футбол. Той има рекордните 10 участия Супербоул и е единственият състезател със седем шампионски пръстена. Брейди е определян пет пъти за " Най-полезен състезател " на Супербоул, три пъти за " Най-полезен състезател " на постоянния сезон, има 15 участия на Про Боул (Мача на звездите) и е избиран 6 пъти за Ол Про (Идеалния тим на сезона в НФЛ).

Освен това възпитаникът на университета в Мичиган е водач по подавания за тъчдаун с 624, водач по подадени ярдове с 85 520 и има невижданите 243 победи в кариерата си. Брейди стартира невероятната си история в НФЛ през 2000 година, когато е определен под номер 198 в драфта от Ню Инглънд Пейтриътс.
свързани новини13136на 17.02.2019
Той прекара първите 20 сезона от кариерата си в редиците " патриотите ", където дружно с треньора Бил Беличик завоюва шест трофеи. През 2020 година той разгласи, че напуща Ню Инглънд и минава в тима на Тампа Бей Бъкъниърс, с който завоюва още една купа през предходната година.

Брейди изигра последния си мач предходната неделя, когато тимът на Тампа Бей загуби с 27:30 като хазаин от Лос Анджелис Рамс в дивизионния кръг на плейофите, като по този начин куотърбекът остана на единствено две победи от присъединяване в 11-и Супербоул, съобщи БНР.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР