Том Брейди, може би най-великият играч в историята на американския

...
Том Брейди, може би най-великият играч в историята на американския
Коментари Харесай

След 22 сезона, 7 титли и куп рекорди: великият Том Брейди слиза от сцената

Том Брейди, може би най-великият състезател в историята на американския футбол, поставя завършек на своята кариера, оповестиха спортната телевизия ESPN и репортерът от формалния уебсайт на НФЛ Йън Рапъпорт.

Новината бързо се трансформира във водеща в Съединените щати. Малко по-късно мениджърът на Брейди - Дон Ай, и неговият татко Том Брейди-старши, не я потвърдиха, само че не я отхвърлиха.

Според Ай единственият, който може да приказва за бъдещето си, е самият куотърбек и той ще го направи напълно скоро. Агентът отхвърли да разяснява дали информацията е вярна. Баща му добави, че извънредно решение още не било взето.

https://www.clubz.bg/uploads/2021/02/Том Брейди Тампа Бей 2021 Супербоул 1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Том Брейди е на 44 година и затвори 22-ия си сезон в Националната футболна лига. През предходната седмица отборът му " Тампа Бей Бъканиърс ", който през 2021 година стана първенец, бе надвит в плейоф от " Лос Анджелис Рамс ", като още тогава потеглиха спекулации, че това може да е бил последният мач в кариерата на величието. Той не даде съответен отговор на брифинга.

Брейди е единственият състезател със седем трофеи (разбирай победи на финала Супербоул), шест от тях са " Ню Инглънд Пейтриътс " и една с " Тампа Бей ". Няма тим с толкоз триумфи в ерата на Супербоул в най-популярния спорт оттатък океана.

В пет от тези седем победни финала (те са общо 10) Том бе избран за Най-полезен състезател (MVP). Три пъти е MVP на сезона, 15 пъти е избиран за Мача на звездите Пробоул и така нататък и тъй наречените

https://www.clubz.bg/files/Superbowl_51_NEP_joy2_brady.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 468 " />

Номер 1 в историята на НФЛ по осъществени пасове (7263), общо пасове (11 317), ярдове (84 520), тъчдауни (624), мачове (316), победи като куотърбек (243) - плюс изредените нагоре. Брейди е безспорен рекордьор по участия (19 сезона, 47 мача), победи (35) и още един куп индикатори в плейофите на НФЛ.

Дори в последния си сезон (ако в действителност се откаже, той ими контракт за още една година), Брейди записа най-хубавите си индикатори и е водач в НФЛ по преодолени ярдове (5316), тъчдаун пасове (43) и точни пасове (485). В първия си сезон преди повече от две десетилетия той стана първенец и може да се каже, че завършва на върха.
https://www.clubz.bg/uploads/2021/02/Супербоул 55 Брейди Жизел.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Брейди със брачната половинка си Жизел Бюндхен.
Том Брейди спечили Супербоул в три разнообразни десетилетия. Според ESPN и Рапъпорт, той желае да постави край, с цел да се посвети на фамилията си, също така имал и здравословни аргументи. Не на последно място - " Тампа Бей " е над тавана на заплатите в НФЛ и би трябвало да се освободи от съществени играчи с високи хонорари, с цел да се вмести в правилото.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР