Толкова пъти сме се възхищавали на красотата около нас, която

...
Толкова пъти сме се възхищавали на красотата около нас, която
Коментари Харесай

Природата е най-добрият художник

Толкова пъти сме се възхищавали на хубостта към нас, която не е дело на човешка ръка. Тя е на всички места към нас, в случай че имаме очи за нея. Ето и няколко оферти за вълшебен места, които мъчно ще повярваме, че са действителни, до момента в който не се убедим сами.

Цветните планини на Перу

Планинският масив, част от Перуанските Анди (Ausangate Rainbow Mountains), е по-популярен като Планината-дъга. Причината е повече от явна. Тук природата е била много великодушна откъм цветове и надалеч не се е лимитирала до нормалното зелено.

Многоцветните върхове са на надморска височина над 5000 метра и са труднодостъпни. Но сигурно напъните да ги зърнем си заслужават поради преливането на лавандулово, златисто, зелено, кафяво и алено.

Цветовете се образуват от комплицирани процеси, вплитащи в себе си естествени и химични феномени. Минерали, утайки, окисления и други научни пояснения са изцяло непотребни пред това изцяло натурално произведение на изкуството.

Депресията Данакил

Тази естествена забележителност в Етиопия би могла да провокира у нас всичко друго, само че не и меланхолия. Освен в случай че не сме художници, завидели на природата за гения да прелива цветове.

Това е едно от местата на нашата планета с най-екстремен климат. Особено когато приказваме за непоносими жеги. На 125 метра под морското ниво падат приблизително по 100-200 мм превалявания годишно, а междинната годишна температура е 34.4 градуса.

Мнозина дефинират депресията като извънземно място. Тук е цялостно с дребни вулкани с бълбукаща лава, езера със странни цветове и още по-цветни възвишения. На места водата е с цвят на зеленчукова крем чорба, а на други - като че ли е кървава.

Хиляди микроорганизми, сол на огромни части, разходка с камили, локални поданици, за които времето като че ли е спряло. Депресията Данакил е за рискови пътешественици, които нямат самообладание да посетят друга планета и към този момент се задоволяват с това извънземно кътче от нашата Земя.

Минералният извор в Йелоустоун

Grand Prismatic е най-големият минерален извор на територията на Съединени американски щати. Но в тази ситуация размерът не е от толкоз огромна значение, колкото цветовата гама, която безусловно прелива от този оазис.

Червено, оранжево, жълто, зелено и синьо се сливат в натуралния извор, трансформирайки се в самобитен център на внимание в Националния парк. Цветната приказност още веднъж се дължи на разнообразни микроорганизми, които населяват водата.

Те сигурно не осъзнават от какво създание са част, само че хубостта на Grand Prismatic от дълго време е международно приета. 110 метра платно, на което природата се е развихрила.

Големият бариерен риф

Най-внушителната система от коралови рифове и острови наподобява ужасно както с просто око, по този начин и от космоса. Милиардите микроорганизми, част от едно от Седемте чудеса на света, са подложени на сериозна опасност от нас, хората.

Най-голямата в света екосистема е еднообразно впечатляваща панорама както в случай че се гледа в недрата й, по този начин и в случай че я следим от високо, в цялата й хубост.

Гмуркането сред всички тези организми и морски животни, най-сините нюанси на синьото и безкрайната вода трансформират Големия бариерен риф е едно същински произведение на природата. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР